tomekleczkowski Napisano 24 Czerwca 2015 Napisano 24 Czerwca 2015 Witam wszystkich. Niedawno kupiłem sobie tarczę IceStop BF 180mm i adapter Hayes na przód. Po złożeniu wszystkiego do kupy wygląda to tak: Zacisk w jednym miejscu zeszlifowałem bo podczas jazdy ocierał o nity, szczelina była bardzo mała ok 0.15 mm teraz jest ok 0.55 mm i wszystko gra. Jednak moje pytanie dotyczy głównie powierzchni kontaktu klocków i tarczy. Generalnie klocki dotykają tarczy całą swoją powierzchnią - na zewnętrznej stonie tarczy na grzbiecie jest malutka część nie ruszona przez klocki. Zastanawiam się czy nie splanować adaptera o ok 1mm żeby przesunąć powierzchnie styku do wewnątrz - chodzi mi po głowie scenariusz w którym klocki od strony zewnętrznej ścierają się w mniejszym stopniu niż od wenątrz z tego względu, że na zewnątrz jest "mniej" tarczy i mniej tarcia (albo mam tylko takie wrażenie). Pyanie czy jest sens kombinować czy zostawić tak jak jest ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi