Mufcore Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Witam W końcu doszło do tego żeby wymienić starego wysłużonego Dart'a na coś lepszego. W związku z ilością dostępnego sprzętu na rynku ciężki jest wybór i tu mam nadzieję uzyskać pomoc. Ważę jakieś 85kg i użytkuję rower głównie las, drogi polne itp tereny (nic ekstremalnego ani maratonów) Poszukuję coś w cenie do 1000zł i proszę was o pomoc. Wstępnie zastanawiałem się nad jakimś SID, Reba czy coś podobnego. Kilka typów: http://allegro.pl/rock-shox-reba-26-wroclaw-i5466878602.html http://allegro.pl/rock-shox-sid-rlt-dual-air-100mm-26-jak-nowy-i5475165322.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalik85 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 z tych dwóch wybrałbym Rebe, wydaje mi sie że będzie to lepszy wideł pod Twoja wage, kiedys dużo czytałem o tych dwóch widłach i SID jest chyba bardziej wiotki od Reby, ale lepiej zapytać użytkownikow tego i tego. Wg mnie SID ma charakter bardziej wyścigowy, Ja przy Twojej wadze brałbym Rebe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 No właśnie też trochę poczytałem i twoja opinia to potwierdziła czyli SID odpad A może jeszcze coś innego ni koniecznie musi to być SR Dodam jeszcze że ośka 9mm i koło 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Co powiesz o AXONIE 2015 w wersji RLRC czyli z kompresją i regulacja tłumienia odbicia. Pod oś 9mm i koło 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Nie znam i z tego co przeglądałem to rzadko się pojawiało w opisach które czytałem. Coś więcej na jego temat mogę prosić Aha jeszcze jedno rura nie taperred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 No tak sobie dokładniej analizuje tego axona i pytanie czemu częściej polecają Epicona lub rebe niż właśnie ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Jakiś czas temu miałem podobny problem z wyborem amorka. Z racji tego że mam pecha do używek zdecydowałem się na nowego Epixona 2015 http://www.activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-xc-2015/26-cali_amortyzator-epixon-xc-rl-r-26-os-9mm-czarny-2015/676 Moja waga ponad 90 kg ( ale spada ) . Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Co do trwałości to będę mógł się wypowiadać pewnie dopiero w przyszłym sezonie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 No i wlasnie używki też raczej tu bym nie preferowałbym bo nigdy nie wiadomo na co się trafi. Ja jeszcze zastanawiam się nad tym co mi Activia polecił czyli axonem tylko ze o nim bardzo mało kto napisał. Niby lepszy od epixona bo ma dodatkowo regulacje kompresji tylko pytanie czy to w ogóle wykorzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Niby lepszy od epixona bo ma dodatkowo regulacje kompresji tylko pytanie czy to w ogóle wykorzystam. Axon oprócz tej regulacji jest jeszcze lżejszy i też miałem problem z wyborem . Stwierdziłem jednak że do mojej jazdy wystarczy Epixon, a co do wagi to taniej mnie wyjdzie zrzucić parę kilo ze mnie niż z roweru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mufcore Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 No ja maniakiem lekkości nie jestem i nie walczę o każdy gram, więc muszę jeszcze poczytać o pomyśleć Może jeszcze ktoś coś doda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.