klobi Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Witam! Chcę dostac się do supotru w moim orionie, ale na przeszkodzie stanęła mi nietypowa nakrętka, której nie jestem wstanie ani poruszyć. Ma 4 wypustki, jest dosyć miękka. Sztywno przylega do aluminiowej osłony z za nią i porusza się również razem z nią. Próby wyczyszczenia czy stukania nic nie wniosły. Może ktoś z Was spotkał się z czymś takim? http://zapodaj.net/727f90d877e8e.jpg.html Edytowane 24 Czerwca 2015 przez klobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Nakrętka jest najzupełniej normalna. Prawdopodobnie lata użytkowania spowodowały zapieczenie elementów, więc warto byłoby czymś spenetrować gwinty. Do odkręcania tego typu nakrętek stosuje się tzw. klucze hakowe (z pazurem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Do odkręcania tego typu nakrętek stosuje się tzw. klucze hakowe (z pazurem) Które oczywiście uwielbiają się omsknąć w najbardziej nieodpowiednim momencie. Osobiście polecam klucz naszego forumowego kolegi: http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/19-Klucz-do-wk%C5%82adu-suportu%2c-rowery-retro%2c-np-Romet-Wigry I nawet młotkiem można w niego przywalić. Trzeba tylko sprawdzić czy średnica pasuje do tej konkretnej nakrętki. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Garlock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPK Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Po latach nie ruszania mogły sie nieźle zespawać- pamietam jak kiedyś odkręcając kontry odkrecałem razem z właściwymi nakrętkami. Nawet po odkreceniu cieżko było je rozdzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klobi Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi