niezmysl Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Witajcie, właśnie nastała chwila gdy wpadłem na pomysł usunięcia konta z Endomondo. Chciałbym za to kupić jakiś porządny licznik. Idealny licznik: - bezprzewodowy - z możliwością zamontowania na mostku - z dobrze widocznym podświetleniem gdyż często jeżdżę wieczorami - do 150 zł - (opcjonalnie) z możliwością eksportu tras(np. współrzędne GPS) razem z prędkościami, wysokością, nachyleniem po jakimś USB Proszę o jakieś propozycje gdyż mój ostatni licznik(było to z 10 lat temu) to była typowa chińszczyzna w makrokeszowym rowerze a jak zabrałem się już za jazdę na poważnie to fajnie by było robić sobie jakąś analizę postępów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Z GPS nie dostaniesz za 150zł.. Ewentualnie Garmin Edge 200 ale to już kilkukrotnie przekroczy twój budżet. Możesz rozważyć jeszcze Mio Cyclo 105, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezmysl Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 @@Grzeslaw, Dlatego ten GPS był oznaczony jako opcjonalnie. Jeżeli bym się zdecydował to już propozycje z GPSem mam- dzięki . Teraz jeszcze bym prosił o kilka ciekawych modeli do 150 zł bez zbędnych bajerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Ponad budżet ale chyba warto się zainteresować Garmin Edge 20/25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 sigma 16.12 sts będzie w budżecie, dokładając 30 kilka ziko dostaniesz w komplecie z czujnikiem kadencji +100 do budżetu i jest holux 245 z mocno upierdliwą opcją exportu śladu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezmysl Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 sigma 16.12 sts będzie w budżecie, dokładając 30 kilka ziko dostaniesz w komplecie z czujnikiem kadencji +100 do budżetu i jest holux 245 z mocno upierdliwą opcją exportu śladu Ok, a co w tym holuxie 245 nie tak z eksportem śladu? Jak na razie polecana sigma jest na pierwszym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Holux z tego co pamietam wypluwa do czegoś innego niż gpx i trzeba konwertować żeby spiąc to z strava/endo itp - ale mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezmysl Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Akurat spinać tego ze strava/endo nie zamierzam - planuję coś swojego napisać. Ma ktoś może przykładowy pliczek z jakimś treningiem rejestrowanym Holux-em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Holux jest bardzo fajny ale to jest nawigacja z opcjami licznika a nie na odwrót.. tzn ja używam jako głównie do nawigacji po śladzie .gpx. Eksport do .gpx nie jest problemem, problemem jest to ze trzeba kabel do USB podłączać i używać dedykowanego programu, ale nie ma żadnych pośrednich plików, wali od razu go .gpx i dokładność jest bardzo dobra. bateria i podświetlenie również. Ale holux to nawigacja, to co innego niż typowy licznik rowerowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Raczej odtwarzacz śladu to jest, na nawigację wgrywa się mapę i zadaje miejsce docelowe z ewentualnymi pośrednimi a ona prowadzi i jak się zmieni w miedzy czasie zdanie to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopytkoikolpak Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Ostatnio widziałem wyprzedaż na allegro MIO CYCLO 100 za 249 zł, sam używam 105 i te urządzenia się różnią tylko czujnikami (brak ant+ w modelu 100) oba Gps posiadają bardzo dużo funkcji które można dowolnie konfigurować. Danę zgrywam automoatycznie do stravy lub mogę wybrać z listy kilka innnych programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.