Skocz do zawartości

[licznik] bardzo spersonalizowany wybór

niezmysl

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

właśnie nastała chwila gdy wpadłem na pomysł usunięcia konta z Endomondo. Chciałbym za to kupić jakiś porządny licznik. 

Idealny licznik:

- bezprzewodowy

- z możliwością zamontowania na mostku

- z dobrze widocznym podświetleniem gdyż często jeżdżę wieczorami

- do 150 zł

- (opcjonalnie)  z możliwością eksportu tras(np. współrzędne GPS) razem z prędkościami, wysokością, nachyleniem po jakimś USB

Proszę o jakieś propozycje gdyż mój ostatni licznik(było to z 10 lat temu) to była typowa chińszczyzna w makrokeszowym rowerze a jak zabrałem się już za jazdę na poważnie to fajnie by było robić sobie jakąś analizę postępów.

sigma 16.12 sts będzie w budżecie, dokładając 30 kilka ziko dostaniesz w komplecie z czujnikiem kadencji

+100 do budżetu i jest holux 245 z mocno upierdliwą opcją exportu śladu

Ok, a co w tym holuxie 245 nie tak z eksportem śladu?

Jak na razie polecana sigma jest na pierwszym miejscu

• 2 tygodnie później...

Holux jest bardzo fajny ale to jest nawigacja z opcjami licznika a nie na odwrót.. tzn ja używam jako głównie do nawigacji po śladzie .gpx.

Eksport do .gpx nie jest problemem, problemem jest to ze trzeba kabel do USB podłączać i używać dedykowanego programu, ale nie ma żadnych pośrednich plików, wali od razu go .gpx i dokładność jest bardzo dobra. bateria i podświetlenie również. Ale holux to nawigacja, to co innego  niż typowy licznik rowerowy

• 1 miesiąc temu...

Ostatnio widziałem wyprzedaż na allegro MIO CYCLO 100 za 249 zł, sam używam 105 i te urządzenia się różnią tylko czujnikami (brak ant+ w modelu 100) oba Gps posiadają bardzo dużo funkcji które można dowolnie konfigurować. Danę zgrywam automoatycznie do stravy lub mogę wybrać z listy kilka innnych programów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...