raper22 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witam. Kupiłem nowy rower z hamulcami hydraulicznymi Shimano alivio br-m395. Po zamontowaniu przedniego koła i dokręceniu go okazało się klocki ocierająsię z jednej strony o tarczę. Czy po tak zwanym dotarciu ustawią się w odpowiedniej pozycji? Z tego co słyszałem one same się regulują czy tzw. dotarcie ich załatwi sprawę? dodam że jeszcze na rowerze nie jeżdziłem bo nie wiem czy wszystko jest dobrze. Tarcza wygląda na prostą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Na pewno załatwi sprawę zapoznanie się z regulaminem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raper22 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 to żeś pomógł.. zamiast pouczać daj rozwiązanie wujku dobra rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 To była dobra rada. Jak nie dodasz klamry to Twój temat wyląduje w śmieciach i nikt Ci nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Na pewno załatwi sprawę zapoznanie się z regulaminem forum. Też już zaczyna mnie to denerwować , po zarejestrowaniu mało kto czyta regulamin bo "zasady takie same jak wszystkie". Witam. Kupiłem nowy rower z hamulcami hydraulicznymi Shimano alivio br-m395. Po zamontowaniu przedniego koła i dokręceniu go okazało się klocki ocierająsię z jednej strony o tarczę. Czy po tak zwanym dotarciu ustawią się w odpowiedniej pozycji? Z tego co słyszałem one same się regulują czy tzw. dotarcie ich załatwi sprawę? dodam że jeszcze na rowerze nie jeżdziłem bo nie wiem czy wszystko jest dobrze. Tarcza wygląda na prostą. Po za tym chłopie polecam poprzeglądać forum , masz forumową wyszukiwarkę także wiesz. Już wchodząc w dział "hamulce rowerowe" masz na pierwszej stronie a zakładasz bezsensownie temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Nic CI się nie ustawi, musisz wstępnie sam ustawić zacisk aby tarcza była pośrodku, potem jeżeli nie będziesz ruszał to hamulec sam będzie ustawiał odległość klocków ( tak jak w samochodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 to żeś pomógł.. zamiast pouczać daj rozwiązanie wujku dobra rada Rozwiązaniem jest wypierdzielenie Twojego tematu i do tego ostrzeżenie od moderacji za olewanie zasad. Odpowiem jednak napytanie. Hamulce mają moduł samoregulujący który podpięty jest do poziomicy oraz ma wspomaganie do regulacji śrub zacisku, dzięki czemu w momencie ocierania następuje autokorekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi