Skocz do zawartości

SHIMANO alivio br-m395 Trą

raper22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem nowy rower z  hamulcami hydraulicznymi Shimano alivio br-m395. Po zamontowaniu przedniego koła i dokręceniu go okazało się klocki ocierająsię z jednej strony o tarczę. Czy po tak zwanym dotarciu ustawią się w odpowiedniej pozycji? Z tego co słyszałem one same się regulują czy tzw. dotarcie ich załatwi sprawę? dodam że jeszcze na rowerze nie jeżdziłem bo nie wiem czy wszystko jest dobrze. Tarcza wygląda na prostą.

Na pewno załatwi sprawę zapoznanie się z regulaminem forum.

Też już zaczyna mnie to denerwować , po zarejestrowaniu mało kto czyta regulamin bo "zasady takie same jak wszystkie".

Witam. Kupiłem nowy rower z  hamulcami hydraulicznymi Shimano alivio br-m395. Po zamontowaniu przedniego koła i dokręceniu go okazało się klocki ocierająsię z jednej strony o tarczę. Czy po tak zwanym dotarciu ustawią się w odpowiedniej pozycji? Z tego co słyszałem one same się regulują czy tzw. dotarcie ich załatwi sprawę? dodam że jeszcze na rowerze nie jeżdziłem bo nie wiem czy wszystko jest dobrze. Tarcza wygląda na prostą.

Po za tym chłopie polecam poprzeglądać forum , masz forumową wyszukiwarkę  także wiesz. Już wchodząc w dział "hamulce rowerowe" masz na pierwszej stronie a zakładasz bezsensownie temat. mteZjU6.png

Nic CI się nie ustawi, musisz wstępnie sam ustawić zacisk aby tarcza była pośrodku, potem jeżeli nie będziesz ruszał to hamulec sam będzie ustawiał odległość klocków ( tak jak w samochodzie)

to żeś pomógł.. zamiast pouczać daj rozwiązanie wujku dobra rada

Rozwiązaniem jest wypierdzielenie Twojego tematu i do tego ostrzeżenie od moderacji za olewanie zasad.

Odpowiem jednak napytanie.

Hamulce mają moduł samoregulujący który podpięty jest do poziomicy oraz ma wspomaganie do regulacji śrub zacisku, dzięki czemu w momencie ocierania następuje autokorekta.