Olek1979 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Mam kola na obreczach mavic crossroad 29 cali z oponami continental xking. Kola sa podobno wycentrowane jak nowe a na tylniej szczegolnie widac ze opona przesuwa sie o 5 mm co najmniej w prawo i lewo. Czy to mozliwe ze to na samej oponie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 możliwe. zdejmij opony i pokręć samymi obręczami to się dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazda_w_2_stylach Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Nie musisz ściągać opon, wystarczy przyłożyć coś do obręczy (tylko jej nie porysuj ) i zakręcić kołem, wtedy zobaczysz czy obręcz ma bicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek1979 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) No a jak to faktycznie od opon to co z takimi oponami do kosza czy mozna jezdzic? Okazuje sie ze faktycznie obrecz bicia nie ma zadnego... Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Olek1979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazda_w_2_stylach Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Spokojnie możesz jeździć, ale ja bym spuścił powietrzne z tych opon i napompował jeszcze raz, tylko powoli, nie sprężarką, chyba że pod małym ciśnieniem, bo chodzi o to żeby opona i dętka się ułożyła. No i zobacz czy masz oponę ustawioną zgodnie ze strzałkami [emoji12] Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Jazda_w_2_stylach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 no co ty nie można na takich jeździć przecież to zakazane a tak na serio to spuść powietrze i spróbuj je trochę inaczej ułożyć. może pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek1979 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 No sprobuje bo mnie to strasznie wnerwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Posmaruj opony czyms pod felga aby byl poslizg. Napompuj okolo 3 bary powietrza aby ja wypchnac. Powinno byc ok. Ostatnio sam tak mialem z dt swiss 442 + raceking 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek1979 Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Czym najlepiej ja posmarować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) Woda z mydłem. Nakładasz oponę. Pompujesz do 1 atm. Psikasz po obwodzie z dwóch stron tak aby woda sobie wciekła. układasz oponę. Pompujesz na max opony. Spuszczasz do takiego ciśnienia na jakim chcesz jeździć. Woda odparuje całkowicie w ciągu kilku następnych dni. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Tofi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Miałem podobny problem z Continental Raceking: felga prosta, a koło bije... I to tak mocno, że czułem siedzeniem jak pulsuje mi bocznie rower w trakcie jazdy... Dopiero w domu przy bliższych oględzinach i zdjęciu opony okazało się, że jej pobocznica jest uszkodzona... Uszkodzenie polegalo na rozerwaniu kordu wzdłuż opony dokładnie w tm miejscu, gdzie jest ona usadowiona na feldze... Rozerwanie było w 3 odcinkach po obwodzie opony, łącznie ok. 1/3 obwodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek1979 Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Po posmarowaniu opony napompowaniu na max jest troszke lepiej ale ciagle bije . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowyUser99 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Sprawdź czy wszędzie równo "wyszła" z felgi. Jeśli wydaje ci się że nie to spróbuj ja wyginać w przeciwnym kierunku jakbyś chciał ja wyciągnąć w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 trzeba popieścić oponę ja zazwyczaj podjeżdżam na stację pod kompresor wysysam powietrze, na flaczku prowadzę rower by koło zrobiło kilka obrotów, a opona się ułożyła i pompuje tyle ile potrzebuje, zazwyczaj pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi