Skocz do zawartości

[ Praca dla nieletnich ]

Markovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam 15 lat , mieszkam w miescie. Chcialbym zakupic rower , lecz niestety mam za malo pieniedzy , a kieszonkowego w ogole nie dostaje. Chcialby zarobic sobie jakos na ten rower , lecz z tego co sie orientuje to pracowac mozna od lat 16. Moglbym pracowac np. na zmywaku , roznosic ulotki , zbierac owoce itp. Wiem ,ze kokosow z tego nie ma , ale ciezko praca mozna dopiac swego. Czy ma ktos moze jakis pomysl jak moglbym cos przyrobic ? Dziekuje za pomoc :)

Napisano

jak byłem w Twoim wieku to chodziłem po firmach budowlanych i pytałem czy nie potrzebuja kogos do pomocy. Ponosic cegly mozesz itp :) 

Wiem ze kiedys sasiad np wnosił dostawy, jak ktos remontował mieszkanie to plyty gipsowe nosil na któres tam pietro itp .

U nas na Śląsku pełno takich firm wiec zorientowac sie mozesz.

Kiedys tez chodziłem do OHP ( Ochotniczy Hufiec Pracy ) ale nie wiem czy dalej taka instytucja istnieje :)

Napisano

Polecam wejść na OLX, tam znajdziesz oferty pracy w twoim regionie, tak żebyś miał w miarę blisko. Ulotki wydają się najlepszym pomysłem, ale wielkich kokosów z tego nie będziesz miał.

Napisano

możesz także np. myć samochody. Przejdź po sąsiadach, popytaj, na pewno ktoś będzie chętny. Jak tak dorabiałem w Twoim wieku :)

tylko nie bierz się za mycie szyb na skrzyżowaniach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...