Markovsky Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Witam. Mam 15 lat , mieszkam w miescie. Chcialbym zakupic rower , lecz niestety mam za malo pieniedzy , a kieszonkowego w ogole nie dostaje. Chcialby zarobic sobie jakos na ten rower , lecz z tego co sie orientuje to pracowac mozna od lat 16. Moglbym pracowac np. na zmywaku , roznosic ulotki , zbierac owoce itp. Wiem ,ze kokosow z tego nie ma , ale ciezko praca mozna dopiac swego. Czy ma ktos moze jakis pomysl jak moglbym cos przyrobic ? Dziekuje za pomoc
Michalik85 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 jak byłem w Twoim wieku to chodziłem po firmach budowlanych i pytałem czy nie potrzebuja kogos do pomocy. Ponosic cegly mozesz itp Wiem ze kiedys sasiad np wnosił dostawy, jak ktos remontował mieszkanie to plyty gipsowe nosil na któres tam pietro itp . U nas na Śląsku pełno takich firm wiec zorientowac sie mozesz. Kiedys tez chodziłem do OHP ( Ochotniczy Hufiec Pracy ) ale nie wiem czy dalej taka instytucja istnieje
Matief Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Polecam wejść na OLX, tam znajdziesz oferty pracy w twoim regionie, tak żebyś miał w miarę blisko. Ulotki wydają się najlepszym pomysłem, ale wielkich kokosów z tego nie będziesz miał.
weland Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 możesz także np. myć samochody. Przejdź po sąsiadach, popytaj, na pewno ktoś będzie chętny. Jak tak dorabiałem w Twoim wieku tylko nie bierz się za mycie szyb na skrzyżowaniach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.