daff Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 witam, przedwczoraj kupilem sobie pedały shimano pd-m520, jezdzilem juz na nich troche i wszystko pieknie ladnie z tym ze dzisiaj pojawil sie jeden, dosc drazniacy problem a wlasciwie: kiedy zapinam but a nawet poloze go na pedale i zaczynam krecic w lewym slysze i czuje na podeszwie buta stuki ktore sie powtarzaja regularnie raz na obrót, najczesciej w pozycji na gorze badz na dole gdy jezdze wolniej glosniejsze gdy szybciej slabsze (gdy krece reka chodza gladko i bez halasu). Strasznie mi to dziala na nerwy. Zastanawiam sie czy to jest wada fabryczna i powinienem je odeslac do sprzedawcy do reklamacji czy tylko efekt jakiegos dotarcia od nowosci i trzeba je tylko jakos wyregulowac. Z gory dzieki za odpowiedz. pozbylem sie juz problemu, regulacja zalatwila sprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 witam, przedwczoraj kupilem sobie pedały shimano pd-m520, jezdzilem juz na nich troche i wszystko pieknie ladnie z tym ze dzisiaj pojawil sie jeden, dosc drazniacy problem a wlasciwie: kiedy zapinam but a nawet poloze go na pedale i zaczynam krecic w lewym slysze i czuje na podeszwie buta stuki ktore sie powtarzaja regularnie raz na obrót, najczesciej w pozycji na gorze badz na dole gdy jezdze wolniej glosniejsze gdy szybciej slabsze (gdy krece reka chodza gladko i bez halasu). Strasznie mi to dziala na nerwy. Zastanawiam sie czy to jest wada fabryczna i powinienem je odeslac do sprzedawcy do reklamacji czy tylko efekt jakiegos dotarcia od nowosci i trzeba je tylko jakos wyregulowac. Z gory dzieki za odpowiedz. pozbylem sie juz problemu, regulacja zalatwila sprawe. ja tez mam takie cos, ale moje 520stki maja juz prawie rok i sie porobily luzy. u ciebie nie wiem jaki moze byc problem. a moze masz blok za slano przymocowany? sprawdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuwmartie Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Według mnie to łożyska, niestety są słabo uszczelnione i pedały lubią wydawać z siebie denerwujące dźwięki. Ja co prawda nie wyczuwałem zgrzytów stopą, jednak mogę odesłać Cię do postu z moim sposobem na przesmarowanie - u mnie wtedy problem znika. Smarowanie PDM 520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.