freeman67 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Witajcie. tydz temu kupiłem poniższy rower uzywka 2 letnia. http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.3.disc/9167/49306/#specifications zakładając konto w BOŚ mam kupon na wydanie 600 w decathlonie. co na pierwszym miejscu byście wymienili. na co dokładnie wydac pieniądze rozsadnie. niestety amortyzatory sa tam okropnie drogie.
Marcin9 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Napęd jeśli jest zużyty a potem hamulce na hydrauliczne i manetki na coś lepszego. Nie tylko amortyzator są drogie hamulce też na allegro za tą cenne można kupić komplet http://allegro.pl/hamulce-p-t-shimano-bl-m395-br-m395-75-130cm-i5466355421.html
mmisiek9612 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 wszystko a co Ci najbardziej przeszkadza w tym rowerze ??
freeman67 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Najchetniej amor ale tam mały wybór wiec odpada. Z hamulca jestem zadowolony tZn hamuje dobrze. Mam cholernie twarde siodełko ale to chyba standard zastanawiam sie nad zamiana przerzutki tył na 9 rzędów to i manetki bym musial jak przeglądam stronę decathlonu to tam bieda. móglbym wziąc przerzutki deore albo alivio na tyl na 9 rz ale klamkomanetek pod to nie widze więc musiałbym za gotówkę dokupić. jedynie hamulce chydraulika jest. czy tarcze od moich mechanicznych sie nadadzą? jak kupie chydraulike to i tak klamkomanetki będę musiał zmienić?
Shootee Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Tak jak hamulce Hydrauliczne to tarcze się nadadzą, tylko w decu chyba mają komplety zacisk+plus tarcza. Oczywiście, obowiązkowa wtedy jest wymiana klamkomanetek na same manetki. Ogólnie za te 6 stów w tym sklepie imo lepiej kupić jakiś ciuch, buty i pedały spd, albo jakieś akcesoria.
mmisiek9612 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 sprzedaj ten bon komuś po niższej cenie i kup coś w normalnym sklepie.
freeman67 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 ooo z ta sprzedażą dobry pomysł no to na allegro go wystawie Tak jak hamulce Hydrauliczne to tarcze się nadadzą, tylko w decu chyba mają komplety zacisk+plus tarcza. Oczywiście, obowiązkowa wtedy jest wymiana klamkomanetek na same manetki. Ogólnie za te 6 stów w tym sklepie imo lepiej kupić jakiś ciuch, buty i pedały spd, albo jakieś akcesoria. czemu oddzielnie trzeba same manetki przy hydraulice
Shootee Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Bo jak rozdzielisz klamki i manetki które masz? Hamulce hydrualiczne to jest organizm zamknięty, w którym jest klamka z tłokiem, przewód i zacisk. A w tym co masz klamka pociąga linkę, więc automatycznie wymiana klamkomanetek na manetki jest potrzebna.
freeman67 Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 no wiesz jak zmienie na hydraulike to chyba da sie kupic zintegrowane manetki od przerzutek i hamulca? czy cos takiego nie istnieje?
Gość Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Jest coś takiego, ale jaki to ma sens? Nie dość że droższe, to jeszcze jak zdechnie jedno to i zdechnie drugie. Nie pchaj się bo będziesz załował.
mmisiek9612 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Te twoje STEFany to chyba największe gówno jakie jest więc warto wymienić też manetki. Co do klamko manetek to proszę http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/hamulce-tarczowe-hydrauliczne/p,hamulec-tarczowy-alivio-br-m4050-okladzina-zywiczna-shimano,450279.html?skad=googlepla&gclid=CjwKEAjwh6SsBRCYrKHF7J3NjicSJACUxAh7kKH0iD7CYn8KDlIunKG3RHzx8KKHGDqzScEv5yB8pxoCmbvw_wcB ale również bardziej polecam opcje oddzielną
freeman67 Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Napisano 25 Czerwca 2015 Ok mam już chętnego na bon teraz kolejna sprawa. jeżeli włożę kasetę 9 rz to i łańcuch zapewne powinienem zmienic? linki rozumiem że tu nie trzeba zmieniac? gdzieś wyczytałem że alivio jest trwalsze od deore. co polecicie dla mnie?
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Tak łańcuch musisz kupić pod 9. A skoro będziesz dysponował gotówką to możesz ten amorek zmienić który chciałeś
Sotnikov Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Czy komuś z Was przyszła informacja, że bon jest już do zrealizowania? Dostałem jednego meila z bonem i informacją, że będzie on aktywny w pięć dni roboczych. Ten czas miną, ale nie dostałem jeszcze potwierdzenia, więc nie wiem czy jest już aktywny?
mmisiek9612 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 sprawdź sobie http://www.decathlon.gifts/benef-balance.do?lang=9&country=8
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.