Skocz do zawartości

[Szosa] do 4000PLN

Lezza

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

zamierzam sobie sprawić w tym roku szoskę aluminiową, na osprzęcie Tiagra/105. 2 lata temu ujeżdżałem Kellysa Arc 3.0 z Tiagrą w rozmiarze M i bolały mnie plecy po długiej trasie. 

Chciałbym uniknąć tego w tym roku i kupić wreszcie coś, w czym idealnie mi się będzie jeździło. Mam 170cm wzrostu oraz podaje dane z http://www.competitivecyclist.com/ :

uz69AJc.png

Tutaj pytanie do Was, którą sylwetkę brać pod uwagęThe Eddy Fit, The Competitive Fit czy też The French Fit? zależy mi na najbardziej wygodnej w czasie jazdy, nie chodzi mi o pro sylwetkę tylko o najbardziej opływową i najbardziej wygodną.

Kolejna sprawa, czy ktoś z Was ma 170cm i może się wypowiedzieć z doświadczeniem i rozmiarem swojej szosy jak to wygląda? Mierzyłem wczoraj Treka Madona w rozmiarze 54 i się rozpłynąłem jak w nim usiadłem, dosłownie jakby był szyty dla mnie. 

Tak wyglądała sztyca w rozmiarze M Kellysa Arc 3.0 2 lata temu (jak widać jest bardzo nisko, wyżej już się nie dało bo miałem prostą nogę w czasie pedałowania i nie było wymaganego kąta w kolanie podczas kiedy korba była na samym dole)

moJkcarl.jpg

Co radzicie pod względem wielkości dla mnie? czy te pomiary z http://www.competitivecyclist.com/ są warte brania pod uwagę? Nadmieniam jeszcze, że posiadam MTB w rozmiarze S Kellysa który jest idealny na mnie, M była zdecydowanie za duża bo przymierzałem. 

Miałem niedawno Trek'a Madone 2.1 z 2015 roku w rozmiarze 54 cm. Jestem wyższy od Ciebie o 5 cm i jeździło mi się na nim bardzo dobrze, praktycznie nic nie trzeba było w nim zmieniać, więc nie wiem czy na Ciebie bardziej nie byłby rozmiar 52 cm do rekreacyjnej jazdy skoro mi sugerowali rozmiar 52 cm do sportowej :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...