Lezza Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Cześć, zamierzam sobie sprawić w tym roku szoskę aluminiową, na osprzęcie Tiagra/105. 2 lata temu ujeżdżałem Kellysa Arc 3.0 z Tiagrą w rozmiarze M i bolały mnie plecy po długiej trasie. Chciałbym uniknąć tego w tym roku i kupić wreszcie coś, w czym idealnie mi się będzie jeździło. Mam 170cm wzrostu oraz podaje dane z http://www.competitivecyclist.com/ : Tutaj pytanie do Was, którą sylwetkę brać pod uwagę? The Eddy Fit, The Competitive Fit czy też The French Fit? zależy mi na najbardziej wygodnej w czasie jazdy, nie chodzi mi o pro sylwetkę tylko o najbardziej opływową i najbardziej wygodną. Kolejna sprawa, czy ktoś z Was ma 170cm i może się wypowiedzieć z doświadczeniem i rozmiarem swojej szosy jak to wygląda? Mierzyłem wczoraj Treka Madona w rozmiarze 54 i się rozpłynąłem jak w nim usiadłem, dosłownie jakby był szyty dla mnie. Tak wyglądała sztyca w rozmiarze M Kellysa Arc 3.0 2 lata temu (jak widać jest bardzo nisko, wyżej już się nie dało bo miałem prostą nogę w czasie pedałowania i nie było wymaganego kąta w kolanie podczas kiedy korba była na samym dole) Co radzicie pod względem wielkości dla mnie? czy te pomiary z http://www.competitivecyclist.com/ są warte brania pod uwagę? Nadmieniam jeszcze, że posiadam MTB w rozmiarze S Kellysa który jest idealny na mnie, M była zdecydowanie za duża bo przymierzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek85 Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Miałem niedawno Trek'a Madone 2.1 z 2015 roku w rozmiarze 54 cm. Jestem wyższy od Ciebie o 5 cm i jeździło mi się na nim bardzo dobrze, praktycznie nic nie trzeba było w nim zmieniać, więc nie wiem czy na Ciebie bardziej nie byłby rozmiar 52 cm do rekreacyjnej jazdy skoro mi sugerowali rozmiar 52 cm do sportowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.