palin Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witam. Mam problem z odnalezieniem mocowania siodełka, dokładnie śruby "zaciskającej" w rowerze Kettler Antje. Czy ktoś wie może jak to sie fachowo nazywa, żeby móc to gdzieś odnaleźć? Zdjęcie w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Zmierz średnicę i długość. albo kupujesz coś takiego: http://allegro.pl/sruba-podsiodlowa-m8-x-42mm-z-nakretka-hc-31000-i5348799287.html albo szybkozamykacz http://allegro.pl/szybkozamykacz-siodla-sqr-252-m6x45mm-srebrny-i5307405854.html albo wkładasz zwykłą śrubę i nakrętkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palin Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Niestety, to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 To daj jakieś porządne zdjęcia z obu stron, bo na zdjęciu które załączyłeś wg mnie jest zwykła śruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palin Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 z profilu wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Acha, czyli ta śruba ma mieć wybranie rzez które przejdzie sztyca. Może być ciężko, to nie jest typowe rozwiązanie. Rozumiem, że rura podsiodłowa ma normalne pionowe nacięcie które trzeba ścisnąć. Ja bym widział 2 wyjścia, albo dajemy śrubę mniejszej średnicy aby zmieściła się obok sztycy (np szybkozamykacz, -mają zwykle śruby M5, M6) albo bierzemy normalną śrubę i półokrągły pilnik i piłujemy w śrubie to wybranie na sztycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPK Napisano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Acha, czyli ta śruba ma mieć wybranie rzez które przejdzie sztyca. Może być ciężko, to nie jest typowe rozwiązanie. Rozumiem, że rura podsiodłowa ma normalne pionowe nacięcie które trzeba ścisnąć. Ja bym widział 2 wyjścia, albo dajemy śrubę mniejszej średnicy aby zmieściła się obok sztycy (np szybkozamykacz, -mają zwykle śruby M5, M6) albo bierzemy normalną śrubę i półokrągły pilnik i piłujemy w śrubie to wybranie na sztycę. Ja bym chyba wybrał rozwiązanie nr 2- najbardziej przypomina oryginał, a jak dobrze zagadasz w sklepie żelaznym to ci śrube wypiłują ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi