Skocz do zawartości

[Amortyzator]Suntour Epicon LOD

Kowax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! :)

Mam okazje kupić praktycznie nowego Sr suntour Epicon , stan idealny , zadnych rysek.

-140mm skoku

-tłumienie olejowe-regulacja tłumienia powrotu

-regulacja twardosci powietrzem

-blokada skoku na koronie widelca

-medium ściskane:powietrze (nie mam pojęcia co to znaczy )

Przeznaczeniem jego ma byc lekki fr czyli hopki niewielkie , stepy  itp. Jego cena wydaje sie całkiem przyzwoita , 320 zł .Po zakupie przeszedłby mały tuning

Co o tym sądzicie ? Z góry dziękuję :)

Do 400zł i tak się nic innego sensownego nie kupi w sumie, wszystko kwestia budżetu.

Mam jeszcze mozliwosc kupna takiego tylko złote anody NO POGO SR Suntour Epicon X1 TA L350 za 420pln... Ogólnie polowałem na coś do 550 zł ale nic nie mogłem ogarnąć a jak juz miałem okazje to mało kto chciał mi pomoc więc dużo takich ofert mi już znikło sprzed nosa :/

Nie koniecznie musi być to Epicon .. Szukam czegoś pod fr , tak jak pisałem. Dużo o drop off'ie slyszałem , że ladnie wygarnia nierówności i można go dostac w miare przystępnej cenie jeszcze :)  Prócze tego każdy pisze co innego o każdym amortyzatorze i tak mieszają w tych głowach ... więc bez zbędnego gadania wolę znaleźć cos tanszego bo moją przygode z fr dopiero zanczynam więc tez nie ma co pakowac nie wiadomo jakiej kasy :)

Zapytaj jeszcze u Activi, moze sklei Ci jakiegos fajnego Epicona w tym budzecie :)

Co miałeś na myśli pisząc ,,sklei,,? róznie to odbieram :) //

z moich okolic taka trasa , nic wiecej nie chcę :) wole juz zakatowac amortyzator tanszy moim bez umyslnym (na mysli mam 0 doświadczenie ) skakaniem niż pózniej płakac nad czyms bardziej wartosciowym takze mysle ze epicon by wystarczył , zmieniłbym olej na 2,5W czy cos ten deseń , nasmarował i było by ok na początek :)

Zacznijmy może od tego, że zdecydowałbyś się na jeden temat i tam ciągnął wątek.

uważam za temat zamknięty :)

Dwa, Epicon to widelec XC/AM. Do FR się nie nadaje. I tyle.

Więc da się cos znaleźć w cenie 500zł wogole do fr ? zawsze ktoś musi dać swoją opinie i strasznie mieszacie w głowie ...