zenek02 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 witam mam pytanie odnośnie doboru ramy do roweru przełajowego, jakiego rozmiaru mam szukać, kierować się doborem tak jak przy rowerach szosowych ? mam 184cm wzrostu a wewnętrzna długość nogi to 93cm. Liczę na pomoc z góry dziękuje.
Mod Team adamos Napisano 25 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2015 jakiego rozmiaru mam szukać Tak naprawdę zależy od producenta i Twoich preferencji. kierować się doborem tak jak przy rowerach szosowych Podobnym, jednak trzeba brać pod uwagę, że przełaje z reguły posiadają nieco krótszą ramę niż typowe rowery szosowe (te do ścigania). Inna sprawa z szosówkami typu endurance, gravel, które pojawiły się całkiem niedawno. One także posiadają nieco krótsze rozmiary górnej rury (bardziej zrelaksowana pozycja na rowerze). mam 184cm wzrostu a wewnętrzna długość nogi to 93cm Masz dość długą nogę. Mierzyłeś się już w fit calculator? Jeśli nie, to zrób to dla specyfikacji szosowej (filmiki dokładnie opisują jak to zrobić). Otrzymasz wyniki dla 3 różnych pozycji na rowerze i w zależności od preferencji dobieraj rozmiar danego producenta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.