mant3z Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Mam taki amor: http://bikecenter.pl/galerie/r/rock-shox-reba-rl-wet-wh_4087.jpg Po wciśnięciu przycisku odblokowującego dźwigienka sobie opada, jest luźna a linka zostaje w miejscu, Muszę ją pchnąć palcem żeby amor się odblokował. Wielokrotne użycie powoduje, że zaczyna działać ale robi to bardzo leniwie. Od czego zacząć? ps. Opcja zawieź do serwisu odpada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Wymiana pancerza,linki jak nie pomoże naciągnąć sprężynę w tłumiku co odpowiada zwolnieniu blokady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Zobacz czy nigdzie nie zagiela sie linka w miejscu mocowania na goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Znany problem w tych rocznikach. Kołek o który zaczepiona jest sprężyna znajduje się w złym miejscu. Naciąganie o obrót może i przynosi jakieś skutki, ale wtedy sprężyna ryje trzpień. Można wywiercić otwór na nowy kołek, ale ja poradziłem sobie tak jak na zdj. https://www.dropbox.com/sh/8iwp0jjfa7y14hy/AABGVaFvFlmoEjOONvX0zpfja?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant3z Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Zapomniałem napisać że linka i pancerz już wymienione. Owurac jak się do tego dobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owurac Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Wykręcasz tłumik, od tłumika odkręcasz kapsel (lewy gwint). W trzpieniu są dwa czarne kołki. jeden w takim wycięciu plastiku, na drugim wisi sprężyna. Ja za pomocą aluminiowego elementu przesunąłem punkt zaczepienia sprężyny o 18.5mm. Dorzuciłem PDF. Być może będę miał możliwość wykonania takiego elementu za kilka dni jeśli byłbyś zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 To nie pusz lok tylko Poplock tak na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi