Skocz do zawartości

[worek transportowy][sakwy] Worek Crosso Dry BAG

d8wid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zamierzam wybrać sie na wyprawę rowerową - na początek kilka nocy na rozpoznanie.

W tej chwili mam sakwy crosso małe(15x2) - i mogę pożyczyć duże (30x2)

Zastanawiam się jednak poważnie nad zakupem worka transportowego żeby przewozić na sucho:

2x śpiwór 30x15

2x mata  samopompująca 26x15

namiot 45x20

Liczę że do worka 40l uda mi sie to ładnie wcisnąc ale pewności nie mam... boje się czy to się wszystko ładnie ściśnie czy jednak będzie brakowało w obwodzie...

Worki 50 i 60 litrów wydają mi sie bardzo długie. choć 60l ma większa średnicę.

Czy ktoś z was używa tych worków i mógłby doradzić mi w wyborze,

ewentualnie wrzucić zdjęcie swoich workow na rowerze jak to wygląda po montażu przy okreslonym litrażu

Wszystkie zdjęcia prezentujące worki nie ważne jaki litrarz wyglądają tak samo.

wszystkie-z-pomaranczowym-i-100.jpg

2WkZgJ0.jpg

Napisano

Mim zdaniem nie zmieścisz się, jeszcze zależy jakie duże masz śpiwory i ten namiot.

Ja mam worek 50L , wiozłem w nim namiot 2 osobowy Fjord Nansen Tordis II, Śpiwór Fjord nansen Hamar, mate samopompującą Fjord nansen Kerjag i zostawało jeszcze trochę miejsca, na hama może śpiwór jeszcze by wszedł, ale druga mata no nie wiem bardzo ciasno by było i strasznie długi Worek by był. Wzdłuż bagażnika przy skręcaniu bardzo niestabilnie się jeździło rzucało tyłem, lepiej w poprzek z podparciem na sakwach i mógłby ciut wtedy wystawać po za sakwy jeśli coś dołożyłoby się.

https://picasaweb.google.com/101979032985543138814/GiantSprzetWyprawowy?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJKtkdyh_M6MogE&feat=directlink

https://picasaweb.google.com/101979032985543138814/814072013WyprawaRowerowaWybrzezemBaTykuSwinoujscieHel?authuser=0&feat=directlink

Napisano

O taką pomoc mi chodziło! Namiot to będzie tak samo FN tordis II. Śpiwór FN finmark. Z tych rzeczy ewentualnie maty wrzucę w jakis worek na drugi rower. Na sprzęt czekam wiec dopiero to ocenie objętościowo dlatego pytam

Ale oprócz wymienionych miałeś jeszcze jakieś rzeczy? Czy to juz wyczerpało prawie całe miejsce w worku.

Dzięki za zdjęcia

Napisano

Do środka jeszcze wkładałem worek z zestawem naprawczym, kubek i małą miske stalową i kuchenke MSR Rocket Pocket + kartusz 230g. objętościowo to było coś jak mata samopompująca. Za długi worek zawsze można więcej razy zwinąć jak coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...