Maki Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Jak te modele się sprawują. Bo mam zamiar sobie któryś z nich kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 5 Sierpnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Pomyliłeś dział, tu piszemu testy sprzętu. A o tej przerzutce było wiele pisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrLog Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 niech to będzie pierwsza opinia na temat tej zmieniarki: model: Deore XT 2005 i 2006, długi wózek, odwrotna sprężyna Posiadam ją od poczatku posiadania tego roweru i nigdy nie mogłem o niej złego słowa powiedzieć. Przez ponad 4000 km była katowana poprzez brodzenie w wodzie i błocie po piasty, zmienianie biegów BARDZO częste i ciągle wybiera perfekcyjnie!!!. Co do odwrotnej sprężyny to uważam po kilkudniowym przyzwyczajeniu, że to chyba lepsze rozwiązanie niż standardowa sprężyna - ale to kwestia indywidualna Jedyne niedomagania były przy całkowitym zabrudzeniu po jezdzie w błocie (przez pare km, potem wracało wszystko do normy, ale to chyba oczywiste) i gdy podczas zimy ZAMARZŁA w terenie Wszelkie spostrzeżenia na jej temat dopisze w tym temacie. Jeśli ją zmienie to info znajdziecie w sygnaturce wraz z ilością km ktore przeżyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Moja - XT z 2006 roku, długi wózek, odwrotna sprężyna. Przez pierwsze 500 km dość często wymagała regulacji, potem przez następne 2kkm spokój. Po 1kkm z dolnego kółeczka odpada jeden ząbek...ale jeździłem bez niego i nie było źle.Teraz przerzutka ma za sobą 2.5kkm i trzyma się dobrze, luz na wózku minimalny, praca sprawna i szybka, nawet przy dużej ilości błota. Do odwrotnej sprzężyny przyzwyczaiłem się w ciągu paru godzin, mi ten system pasuje, ale to sprawa gustu. Przerzutkę kupiłem za jakieś 130 zł na Allegro, jak dla mnie swietny interes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 tez mam to xt+kaseta ultegra i wszystko bardzo fajnie pracuje, szczegolnie jak sie to porzadnie utapla w blocku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 To ty wziąłeś kasetę od szosy do górala. Pewnie powiesz że dużo jeździsz na asfalcie. Ale w takim razie dlaczego nie kupiłeś szosówki. Koniec OT Moja XT 2006 ma 1500km i tylko 1 regulowana. Luzy nie wyczuwalne, precyzja w normie, trochę lichy lakier ale przerzutka nie jest po to aby wyglądać tylko aby zmieniała biegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woody Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Moja - XT z 2006 roku, długi wózek, odwrotna sprężyna. Przez pierwsze 500 km dość często wymagała regulacji, potem przez następne 2kkm spokój. Po 1kkm z dolnego kółeczka odpada jeden ząbek...ale jeździłem bez niego i nie było źle.Teraz przerzutka ma za sobą 2.5kkm i trzyma się dobrze, luz na wózku minimalny, praca sprawna i szybka, nawet przy dużej ilości błota. Do odwrotnej sprzężyny przyzwyczaiłem się w ciągu paru godzin, mi ten system pasuje, ale to sprawa gustu. Przerzutkę kupiłem za jakieś 130 zł na Allegro, jak dla mnie swietny interes mam podobny problem... ciągle nie chodzi tak jakbym chciał... może się dotrze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 XT rd-m760 krótki wózek rapid rise ,kupiłem używaną ma w tej chwili jakieś 4kkm ,przerzuca bez problemów kółeczka ładnie sie kręcą. Wadą jest to że stosunkowo łatwo się rysuje. Ogólenie POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 5 Maja 2007 Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 XT długi wózek, odwrotna sprężyna - jestem z niej zadowolony, na początku po ok 200 km wyregulowana, teraz ma przejechane prawie 3 tys km i trzeba będzie delikatnie wyregulować Przerzuca bez problemu nawet przy dużym obciążeniu łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diabl0 Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 XT'06 długi wózek i normalna sprężyna. Co prawda tylko 500km i tylko jedno regulowanie po około 100km (ale wymieniałem też linki) ale jak dotąd nic nie sugeruje że zbliża się kolejna regulacja. Z manetkami XT'06 przerzucanie lekkie szybkie i precyzyjne bez znaczenia czy świeżo smarowana czy porządnie utaplana w błocie i syfie. Co ważne w terenie zmienia bardzo dobrze także pod większym obciążeniem i jeszcze nie słyszałem aby mi się gdzieś obiła czy podskakiwała na wybojach. W sumie po przejściu z 7rzędowej Acera wrażenia jak po zamianie malucha na lexusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirRob Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Deore XT 2006. Przebieg ponad 4K km. Regulowana 2 X. Po 200 i 3000 km. Rewelacja! Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coiler Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 XT'06 długi wózek odwrotna sprężyna. Dopiero 300km. Działa bardzo dobrze. Przetestowana w różnych warunkach i ani razu sie nie zająknęła. Wszystkie zmiany szybkie i sprawne. Bardzo polecam szczególnie z DC! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 XT 06 długi wózek, 5tys dochodzi i jest super Używane z DC Zmienia jakby mniej cicho niż na początku (nie szkooodzi) ale nadal bardzo szybko, chociaż bywa sporadycznie że ma chwilę "zawiechy", co jednak zwaliłbym bardziej na wyciągnięty łańcuch i zmianę kształtu ząbków na kasecie Odkąd załatwiła mi ramę do spółki z łańcuchem na tyle że pojawiły się pojedyncze aluminiowe kropczeki na tylnych widłach kupiłem neopren i już nie nachodzą mnie myśli że chcę srama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 XT 06 odwrotna spręzyna , długi wózek , przebieg ponad 4000 . Dziala bardzo dobrze , choc przezyła sporo jak na te 4 k ... pływala , mieliła bloto i nic jej nie jest . Ostatnio zaczeła sie gubic ale to chyba wina linki i pancerzy , ktorych nie zmienialem juz 2 lata . Moze krzywy hak ? Zobaczymy po tych kosmetycznych zmianach . na razie jest dobrze i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczy Napisano 30 Października 2007 Udostępnij Napisano 30 Października 2007 XT 06 normalna sprężyna, działa z RF xt. Chodzi świetnie - lekko, bez zająknięcia - zawsze cyk i zazębione :] Jak się przesiadłem z acery to nie mogłem wrzucić o 1 w górę na kasecie, tylko zawsze 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A dopiszę sie raz jeszcze Jakieś 25tys przebiegu (2006 rocznik, odwrotna sprężyna), działa w zasadzie jak nowa, dziś po zmianie pancerza i linki mocno się zdziwiłem. Tylko po wyglądzie widać że wieeeele przeszła. Na zmianę się w każdym razie nie zanosi, no chyba że zmienię hamulce, a co za tym idzie klamkomanetki DC i będę musiał wziąć przerzutkę z normalną sprężyną, innych powodów nie widzę. Dodam, że nigdy jej nie rozkręcałem, a serwis ograniczał się do walenia wodą pod ciśnieniem i szorowania szczoteczką do zębów, na razie przeżyła 4 czy 5 par kółeczek, takich tanich plastikowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Powód do wymiany jednak się znalazł, bo urwałem ją na 2 etapie bike adventure, co oznaczało koniec przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi