am400d Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Planuję zakupić bagażnik, który będzie głównie służył mi do jazdy po mieście z sakwą na komputer. Nie ukrywam, że też czasem na jakąś mini wyprawę jednodniową też go użyję. Mam pytania odnośnie modeli poniżej. Model accent RC-38.Czy te blaszki srebrne w jego górnej części odpowiadające za przymocowanie go do ramy roweru nie są za cienkie i nie będą się giąć? Wyglądają delikatnie dosyć. Poza tym elementem bagażnik wydaje się w sam raz do moich potrzeb i ma parę fajnych opcji, jak dodatkowe pręty, uniemożliwiające ocieranie się sakwy o szprychy, czy po odpowiednim kątem wygięte dolne blaszki, ułatwiające wypinanie sakiew.Alterantywą jest ten model od Krossa: Jednak nie posiada dodatkowych prętów pod sakwy i blaszki u dołu już też nie są wygięte.Ciekawi mnie też jak ogólnie jest ze sztywnością podczas jazdy takich bagażników? Nie kiwają się na boki itd?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.