Skocz do zawartości

[stery]smar grafitowy/compression ring

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy mogę posmarować zewnętrzną stronę łożysk w sterach i konusy smarem grafitowym ? Czy raczej ten smar nie nadaje się do ruchomych elementów?

właściwie to nie mogę wyciągnąć łożysk, a nie chcę tego robić na siłę. Jest opcja, że się ich nie da w ogóle wyciągnąć? no i teraz jak składam to do kupy to tzw. compression ring nie chce wejść na swoje miejsce. Po prostu nie mieści się między widelec a łożysko...

FullSizeRender(8)

jak to to bezkolizyjnie wcisnąć ?

z góry dzięki za odpowiedź

Napisano

Co do grafitowego to się nie wypowiem

Zaś łożyska wychodzą lekko jednym palcem, przynajmniej u mnie, chwytasz i wychodzi

ten pierścień "tzw. compression ring" wejdzie jak poruszasz delikatnie amorem, potem trzeba go ciut wcisnąć w łożysko

Napisano

problem cały polega na tym, że jak włożę widelec już na właściwą pozycję to ten pierścień się tam po prostu nie mieści (w przypadku wkładania od góry). A jeśli najpierw założę pierścień i dopiero potem od dołu wciskam widelec to on go wypycha. Znaczy widelec wypycha pierścień. Jak wrócę z roboty to spróbuję pokombinować w takim razie z użyciem amora jeszcze. 

• Mod Team
Napisano

Pierścień wciśnięty w łożysko zgodnie z przeznaczeniem zaciska się więc nie ta kolejność. Pierścień zepchnięty na rurze w łożysko powinien wejść bez problemu.

Napisano

michuuu, zobacz sobie na zdjęcie. Ten ring na dole, jest nasadzony na widelec a nie chce wejść w łożysko. Nawet jak wejdzie jego część - jakieś 1/3 obwodu, to reszta już ni chu chu. I właśnie się zastanawiam czy to normalne...

• Mod Team
Napisano

Resztę spychasz dokręcając śrubę gwiazdki, podkładki, mostek, dekiel i dokręcasz. Po dokręceniu zdejmij mostek i podkładki i zobacz gdzie jest pierścień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...