ummagumma Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Witam, czy mogę posmarować zewnętrzną stronę łożysk w sterach i konusy smarem grafitowym ? Czy raczej ten smar nie nadaje się do ruchomych elementów? właściwie to nie mogę wyciągnąć łożysk, a nie chcę tego robić na siłę. Jest opcja, że się ich nie da w ogóle wyciągnąć? no i teraz jak składam to do kupy to tzw. compression ring nie chce wejść na swoje miejsce. Po prostu nie mieści się między widelec a łożysko... jak to to bezkolizyjnie wcisnąć ? z góry dzięki za odpowiedź
wjck Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Co do grafitowego to się nie wypowiem Zaś łożyska wychodzą lekko jednym palcem, przynajmniej u mnie, chwytasz i wychodzi ten pierścień "tzw. compression ring" wejdzie jak poruszasz delikatnie amorem, potem trzeba go ciut wcisnąć w łożysko
ummagumma Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 problem cały polega na tym, że jak włożę widelec już na właściwą pozycję to ten pierścień się tam po prostu nie mieści (w przypadku wkładania od góry). A jeśli najpierw założę pierścień i dopiero potem od dołu wciskam widelec to on go wypycha. Znaczy widelec wypycha pierścień. Jak wrócę z roboty to spróbuję pokombinować w takim razie z użyciem amora jeszcze.
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2015 Pierścień wciśnięty w łożysko zgodnie z przeznaczeniem zaciska się więc nie ta kolejność. Pierścień zepchnięty na rurze w łożysko powinien wejść bez problemu.
ummagumma Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 michuuu, zobacz sobie na zdjęcie. Ten ring na dole, jest nasadzony na widelec a nie chce wejść w łożysko. Nawet jak wejdzie jego część - jakieś 1/3 obwodu, to reszta już ni chu chu. I właśnie się zastanawiam czy to normalne...
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2015 Resztę spychasz dokręcając śrubę gwiazdki, podkładki, mostek, dekiel i dokręcasz. Po dokręceniu zdejmij mostek i podkładki i zobacz gdzie jest pierścień.
ummagumma Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 racja tak będzie najprościej to sprawdzić. W najgorszym wypadku chyba tylko pęknie ten ring.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.