Nepalczyk Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Hej, Jestem posiadaczem tego oto cudeńka >> http://www.barabike.pl/pl/p/AMORTYZATOR-SUNTOUR-NEX-4110-V2-28/1927Przejechałem z nim już prawie 9kkm bez jakiegoś większego serwisowania, tylko smarowanie goleni i chodzi ciągle dobrze jak na taki produkt amortyzatoro podobny. W tym roku wymieniłem koła, napęd. Hamulce już do mnie jadą i przyszedł czas na tego oto stwora. Najbardziej irytującą rzeczą jest brak blokady skoku. Jeżdżę głównie po asfalcie dłuższe dystanse 80-160km czasami więcej i jednak braki mi tej blokady momentami. Na twardej na wierzchni czy na podjazdach nie ma co, część wysiłku idzie na marne przez uginanie się przodu. Dlatego chcę go wymienić na coś lepszego: -z blokadą skoku-pod hamulce tarczowe i najlepiej tylko pod nie, bo tych sterczących cycków nie jestem wstanie przełknąć.Co polecacie, co radzicie ? Kupować jakieś leżaki magazynowe z poprzednich lat? Czy może zwiększyć skok do 80mm z obecnych 63mm i z takim skokiem czegoś szukać? No i jakiej firmy sprzęt polecacie? Ważę: 85kgRower(tak naprawdę to tylko rama z tego została): http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2012/cross/cobe-blue/blue#.VDpdKPnkdcQJazda po asfaltach, przyszłym roku uzbrojenie w bagażnik i jakaś wyprawa. P.S.Wiem, wiem sztywny widelec jest lżejszy, nie trzeba serwisować, ale przejście z sztywnego na amortyzowany przód pozwoliło mi pozbyć się bólu w nadgarstkach, a to przy wyprawach po parę godzin jest duży plus. Budżet: 500-800 jeśli będzie warto to i dołożę i tę 100-200 pln. Dzięki za sugestie! pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 A jednak mimo wszystko może sztywny, stalowy wideł i tyle? Skoro i tak asfalty, a na pojazdach uważasz że tracisz tyle energii... No i blokada jako wymóg konieczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Sztywny będzie w szosie na wiosnę, ten rower chce zrobić jako wyprawówkę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 NRX DRL powietrzny będzie dla ciebie amorkiem full wypas, a jeszcze lepszy to NRX wersji E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Pozytywna agitacja Nie da się uniknąć piwontów? Znaczy się będzie ciężko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 Mam juz dostępne amorki bez piwotów tj. NCX i NRX powietrzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 A jest możliwość puszenia któregoś egzemplarza przez alledrogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Czyli Allegro??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ta jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 A po co ci allegro ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Puściłbym sobie taki koszt na raty, bo przez najbliższe 2 miech nie będę miał kasy na większe wydatki, a jak się pojawi kasa to sobie spłacę wcześniej, ot taki myk. I nie odczuję tego w portfelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 To jak chcesz to pisz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nepalczyk Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ok odezwę się koło środy jak wszystko ustalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.