Skocz do zawartości

[Hamulce] Montaż nowej tarczy - problem

maikell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie przy tym opstaje , tylko nie chce kupić złych, bo tysiaka na rower w najbliższym czasie nie wyłożę. A  byle czego nie kupie, bo co tanie to drogie i szkoda nerwów. 
Tylko, czy kupie do 300zł jakies 26" ?

Teraz nie wstawię bo mnie w domu nie ma, ale to chinol z pewnością, lexus, czy jakoś tak sie chyba zwie. 
W takim razie koła kupić chce, bo potem mi zostaną do nowego bicykla.

Zaproponujcie coć, najlepiej, żeby tylne koło było z tą przerzutką jeśli sie da, lub  do kupienia jakąś dodatkową i koniec byłby w tym temacie.

Napisano

Tylko, czy kupie do 300zł jakies 26
 Na allegro jest spory wybór do 300zł ale większość to marketowce albo kompletny złom. Musisz zwiększyć budżet i to znacznie 
Napisano

Szanse raczej małe ale jeśli dobrze poszukasz to może coś znajdziesz. Tylko musisz pamiętać że taki rower będzie już miał kilka lat i może wymagać wymiany niektórych części napędu(np kaseta i łańcuch)

Napisano

Mocowanie pod kasetę jest zawsze takie samo. Z pewnymi wyjątkami np kaseta 11rz

Pamiętaj też że prawdopodobnie będziesz musiał kupić kastę bo teraz możesz mieć wolnobieg 

Napisano

Tak z innej beczki ; z tego co widzę, kupiłeś hamulce Tektro Volans. Jeśli masz możliwość zwrotu, to zrób to jak najszybciej. One cenowo wypadają na poziomie Deore, a nic poza wyglądem nie oferują. Miałem je i wiem, co piszę. Chciałbyś jeździć ciut bardziej szybko i po pagórkach, ok ale nie z tymi hamulcami. Miałem je w rowerze do XC i nie radziły sobie na prostych podmiejskich ( lekko technicznych ) ścieżkach.

Jeśli się jednak uprzesz, aby przy nich pozostać, to poszukaj chociaż klocków metalicznych do nich.

Napisano

Zwrócić, nie mogę używki kupiłem.  A jak wyregulować tłoczki, by bardziej były rozwarte, jeśli się ogólnie da?

Napisano
-A na stałe , żeby była szersza szpara na tarcze

nie szpara zmiejszy się po naciśnięciu klamki 

i czy ten wolnobieg pasuje do tego koła

Musisz kupić kasetę a nie wolnobieg Np taką 8rz lub 7rz do 7rz prawdopodobnie będziesz musiał kupić podkładkę bo jest trochę węższa i będzie luz na bębenku 

Napisano

bo piszą, że  jakaś podkładkę do koła dodaj,ą do 7 biegowych.

Bo do 7 biegowej trzeba podkładkę dać bo będzie luz na bębenku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...