karsto1982 Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Mam zamiar zmienić dziecku rower. Dziewczynka ma 6 lat i ma około 125-130 cm wzrostu. Dotychczas jeździ jeszcze na 16 calowych kołach ale widzę ze się bardzo meczy podczas jazdy i rowerek widocznie jest już za maly. Chce jej kupić większy rower na większych kołach ale nie wiem czy kupić jej już w tym roku na 24 calowych kołach czy może lepiej na 20. Wolałbym większe koła z ciut mniejsza rama wtedy rowerek teoretycznie posluzylby dłużej. Ale ja nie znam się na rowerach dlatego chciałem poradzić się Was. Jakie Wy mieliście doświadczenia z rowerumi dla dzieci. Bardzo prosze o doradzanie.
bbc Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Moj syn ma 126cm i przymierzal sie niedawno do 24 cali w decathlonie. Pojechal bez problemu choc mialem wrazenie, ze troche wisi na tym rowerze (obecnie jezdzi na unibike pilot 20"). Uznalismy, ze w przyszlym roku zmienimy na 24 cale. Mysle, ze jak poszukasz to znajdziesz cos z mniejsza rama na 24 calach. Ale ja bym dziecka na sile nie wsadzal na za duzy rower. Jak nic odpowiedniego nie znajdziesz to kup uzywany 20 calowy i sprzedasz w przyszlym roku. Wiele nie stracisz a najwazniejsze zeby sie corka nie zniechecila.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.