Skocz do zawartości

[amor przód] XC do 200 zł

kusak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello, mam taki problem... Na wstepie powiem, że składam rower i zamierzam się ograniczyć budzetowo :) chodzi o to że nie mam pojęcia jaki amor wybrać... do XC, moja waga ok. 65 kg. Kasa - tu mały problem.. do 200 zł. ostatecznie jakoś sie uzbiera te 250. Moglibyście coś polecić? Mam nadzieje ze z rowerem uda mi się jezdzić troche czesciej, wiec zalezy mi tez na jakości sprzętu.. Kumpel polecał Suntour'y ale sam nie wiem :P więc czekam na wasze sugestie, pozdr.

Napisano

Ja bym brał to:http://www.allegro.pl/item118043636_kolekcja_rst_2006_amort_rst_gila_plus_da_od_ss.html

Sam mam cos takiego i sprawuje się wyśmienicie, ale dla ciebie może być za twardy, ja waże 83kg. W tej cenie to tylko rst dostaniesz, albo jakieś sountury. Jak widać na zdjęciu ja na tym amorku tylko z 2005r osiągam prawie maxsymalny skok, pracuje płynnie nnie łapie luzów, przebieg 4500km.post-111577-1226144411_thumb.jpg

Napisano

mm.. troche drogi.. a co powiedzie o RST Omega? kosztuje ok 220 zł na allegro, więc jeszcze w granicah rozsądku ;)

Napisano

Ja mam Gile TnL i sprawuje się dobrze. U mnie w sklepie to wydatek rzędu 220zł. IMO warto dołożyć bo blokada, która w tym modelu występuje naprawde się przydaje. Przejechałem na gili dopiero 700km z wagą około +60 kg i jeździ mi się całkiem ok. Pomimo tego chcę założyć do roweru coś lepszego a gilę sprzedam (jest montowana w Kinetic'u). Myślę, że na ograniczony budżet będzie ok.

Tutaj aukcja:

http://allegro.pl/item118041883_kolekcja_r..._tnl_od_ss.html

Pozdrawiam!

Napisano

Nie kupuj gili T6~! Ona nei ma tłumienia ,bo w system "amortyzacji" to tylko sprężyna+elastometr. Kup TEN ,lub ew. TAKI RST :D w tych amortyzatorach masz już olej ,więc będzie jakieś tłumienie ,z pewnoscią propozycje dane tutaj przeze mnie są dużo lepsze od GILI T6

Napisano

kusak ja mam gila t5 i uważam że jest całkiem niezły.Co prawda nie najlepije wykończony i nie ma blokady ale dość tani i wytrzymały.

Napisano

Nie kupuj gili T6~! Ona nei ma tłumienia ,bo w system "amortyzacji" to tylko sprężyna+elastometr. Kup TEN ,lub ew. TAKI RST ;) w tych amortyzatorach masz już olej ,więc będzie jakieś tłumienie ,z pewnoscią propozycje dane tutaj przeze mnie są dużo lepsze od GILI T6

no ten santur ma przyzwoita wage i słyszałęm też, że działa :)

Napisano

Witam.

Szukam odpowiedniego dla mnie przedniego amorka.

Zastosowanie do jazda po lesie, górkach, polach.

Ważę niewiele, bo ok. 70 kg B)

Cena jaka mnie interesuję to granice 200 zł.

Zaineresowały mnie dwa modele Suntour'a:

1) SUNTOUR XCR 120mm MODEL 2006

2) SUNTOUR XCM L.O. 100mm MODEL 2006!

Czekam na opinię ma temet wyżej wymienionych lub propozycje innych modeli.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja uważam, że lepszy byłby ten Suntour

Jest trochę droższy ale ma już tłumienie olejowe.

ja mam go i nie moge narzekać. Przebieg około 600 km i jest spoko. Żadnych luzów itd. Tylko pamiętaj że on nie ma otawrtej kąpieli tylko kardidż olejowy

• 1 rok później...
Napisano

Witam wszystkich posiadam rower Krossa Hexagon V3 żadne cudo więc i amorek który chce kupić nie będzie niczym nadzywczajnym na pewno szczególnie że chodzi mi o taki do 200zł, co możecie polecić?

W wyniku problemów z przeglądarką post zdublowany przepraszam i proszę o usunięcie go

Napisano

Powiem to, co wiele osób na pewno by powiedziało.

1. XCR LO

2. Dołożyć do Darta II ( chociaż ja nie sądze, żeby był pod jakimkolwiek względem lepszy od XCR'a LO )

3. Dozbierać do 300 zł i kupić coś leszpego.

Ja do 200 zł do V3 inwestowałbym w XCR'a. Po co ładować amorek za 300 i więcej zł, jeżeli rower jest wart 600 zł. Bierz XCR'a LO. Pozdrawiam !

Napisano

To, że RS nie zawsze znaczy, że lepszy ..... Czemu niektórzy mają takie przekonanie, że jak coś jest tanie i sprawdzone a coś innego tanie, ale "znanej firmy" to za chwile musi być lepsze ? Pozdrawiam !

Napisano

Zdecydowanie najlepszym amorem w tej cenie będzie Suntour XCR. Mam go już od ponad roku i działa wspaniale, żadnych luzów. Suntoury są tanie i sprawne i wytrzymałe.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja nie wiem dlaczego ale jak patrzylem na allegro to zauwazylem ze jest bardzo maly wybór amortyzatorów w rozsadnych dla mnie cenach(250-400zl) Jest jakis duro za 300 szkoda tylko ze z gigantycznym(jak dla mnie )skokiem 130mm. Poza tym jest ten dart 2 ktory podobno niczym nie rozni sie od tanszego kilka zlotych xcr.lo. Poza tym nie ma nic.

Moze widział ktos jakas ciekawa oferte do 400zl? Niestety wiecej nie jestem w stanie wylozyc.

p.s.mam czas nigdzie mi sie nie spieszy w zimie moze troszke amorki potanieja wiec moge takze rozwazyc te ktore sa troszeczke ponad 400zl aczkolwiek wiem ze za ta cene zadnego cudu nie dostane. Interesuje mnie 100mm i blokada bylaby mile widziana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...