Dziubek Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 5% zniżki w Decathlonie przy płatności via PayPal. Zniżka jest ważna od 28.06.2016 – 4.07.2016. Aby skorzystać z 5% zniżki na produkty dostępne na stronie http://www.decathlon.pl/C-893508-paypal, należy wybrać PayPal jako formę płatności. Nie jest wymagana żadna minimalna cena zakupu. Zniżki nie można wymieniać na gotówkę lub inny rodzaj zniżki. Ze zniżki można skorzystać tylko raz i nie można jej przenosić ani łączyć z innymi ofertami. Oferta jest ważna tylko w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Też zamówiłem te gacie, mam 180/88 cm i 80 kg. Jak coś to oddam, warto zaryzykować. Swoją drogą oni się później nie wyrobią z odbieraniem zwrotów tych spodenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Spokojna głowa zdadzą radę. Zwrot też możesz zrobić w najbliższym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 A doszły już do kogoś że się tak martwicie tymi zwrotami. Żeby się nie okazało że zabrakło. U mnie na razie weryfikują zamówienie a czas realizacji !!! ??? +/- 4 lipiec. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 U mnie to samo. Niby czas dostawy 4 lipiec ale coś w to wątpię. Prawdopodobnie skończy się to tak samo jak kiedyś ze skarpetkami, które zamówiłem. Po tygodniu od kupa dostałem maila, że towaru nie ma i nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Haha ale ja im już wysłałem moje pisiont złotych! :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Jak anulują to może i lepiej. Często dzwonią z propozycją, żeby wybrać coś alternatywnie z dużą zniżką. Decathlon ma bardzo fajne podejście do klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 A miałeś już taką propozycję ? Jakiś przykład co z ilu na ile przecenili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lantash Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ja miałem jedynie propozycje wymiany na inny przedmiot (wybrany przeze mnie) lub zwrot kasy. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ja kiedyś w ramach rekompensaty dostałem kod promocyjny na 20 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 W zeszłym roku zamawiałem u nich softshell z wyprzedaży (cena 49 zł). Okazało się, że nie ma towaru. Zadzwoniła konsultantka z pytaniem, czy może zaproponować inną kurtkę. Powiedziałem, że ok, ale nie chcę dopłacać. Wysłali mi softshell tribord (cena katalogowa 199 zł). Mało tego, kurtka przyszła 2 razy, a nadprogramowy egzemplarz kazali mi zatrzymać jako "prezent od firmy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Dla tych co się martwili, jak oddać ten towar. Teraz rano takie coś znałem w skrzynce pocztowej.. z przykrością informujemy, iż nie udało nam się skompletować zamówionego produktu: Kolarki na rower męskie M . Otrzymaliśmy informację, że zapas w/w produktu okazał się błędny.Prosimy o dyspozycję anulacji tego produktu z zamówienia lub propozycję wymiany na inny w cenie brakującego artykułu (jeżeli chcą Państwo wymienić produkt prosimy o podanie kodu produktu lub linku).Czekamy na Państwa dyspozycje. Serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności.Jesteśmy do Państwa dyspozycji. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Ja kiedyś w ramach rekompensaty dostałem kod promocyjny na 20 zł. Mailowo czy telefonicznie dostałeś opcję rabatu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Powitoł Musieli mieć bardzo ograniczony zapas tych lajteksów bo kliknąłem zaraz jak się pojawiły w promocji i też dostałem info jak wyżej No cóż, d...pa krótko cieszyła się zapowiedzią lepszej amortyzacji i komfortu. W weekend naciągnę na się ponownie lidla... OK, to czekam na telefon Deca z propozycją wysłania w zamian droższych gatek lub biletów na wakacje w Chorwacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 czekam na telefon Deca z propozycją wysłania w zamian droższych gatek Chyba się nie doczekasz, w mailu do kolegi wyżej pisali Prosimy o dyspozycję anulacji tego produktu z zamówienia lub propozycję wymiany na inny w cenie brakującego artykułu (jeżeli chcą Państwo wymienić produkt prosimy o podanie kodu produktu lub linku). Czekamy na Państwa dyspozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 U mnie to samo :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Mailowo czy telefonicznie dostałeś opcję rabatu ? Mailowo, kod rabatowy do wpisania przy dokonywaniu zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 To tylko chwalić ich podejście do klienta, mało który sklep tak postępuje. Duży plus dla Decathlonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Powitoł W weekend naciągnę na się ponownie lidla... Masochista..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Mi także anulowali zamówienie, po zwróceniu im uwagi , że mają 1sztuke (tak Pani napisała) ,a wrzucają to jako okazję dnia - nie wykazują się zbytnim profesjonalizmem. Odpisała Pani, że wszystko co może zrobić to dać rabat 30zł , ale podziękowałem i kupię Forza Sport, zniechęcił mnie Decathlon skutecznie do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Powitoł U mnie przyoszczędzili - 20 ziko Będzie na jakiego izotonika czy waciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 A ja właśnie dostałem zwrot kasy, szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 U mnie przyoszczędzili - 20 ziko Dostałeś talon na 20 zł do Deca ? A zamówienie anulowane i zwrot kasy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Powitoł No upomniałem się o bon bo dalej gatek szukam Reszta zamówienia poszła do pakowania, kasy jeszcze nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Jeśli coś chcecie ugrać w Decathlonie to chyba tylko przez telefon. System maili mają taki, że nie istnieje coś takiego jak wątek i jego kontynuacja a obsługą danej transakcji zajmuje się przypadkowa osoba, która ma w danej chwili wolną moc przerobową. Kiedyś zamówiłem spodnie. Dostałem maila, że nie ma i że mogę zmienić zamówienie lub anulować. Odpisałem, że chcę zmienić z pytaniem co mogą zaproponować. Odpowiedź była taka, że mogę coś wybrać z katalogu :-). Zmieniłem zamowienie, znów nie było i znów ta sama procedura - jakbym z automatem pisał. Nie mniej jednak Decathlon jest sklepem bardzo przyjaznym :-) Specjalnie nie roztrząsają się nad reklamacjami, uznają chyba wszystkie. Kiedyś kupiłem ponton, po dwóch tygodniach tyrania w Chorwacji (wiadomo - kamieniste dno, więc latwo o dziurę) z pontonu zaczęło schodzić powietrze ale nie mogłem specjalnie zlokalizować dziury (nie widać było przerwania czy przekłucia). Oddałem do Deca - po tygodniu dostałem nowy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.