Skocz do zawartości

[Rower] Sprzęt do 5k offroad, hardtail

Albanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wklejanie linków z całej Polski nic nie da, musisz znaleźć coś w miarę blisko siebie i pojechać go obejrzeć, w przypadku roweru używanego zakup wysyłkowo jest dość mocno nie wskazany, a tym bardziej roweru Enduro na pełnym zawieszeniu.

Napisano

Więc tak ten mam blisko siebie:

http://olx.pl/oferta/giant-reign-2-rozmiar-l-fox-150mm-enduro-all-mountain-CID767-IDazcbZ.html#5dca4b5f9a;promoted

Obejrzeć go? Warto?

A może podrzuciłbyś jakieś nazwy modeli, które warto kupić jako używane starsze rocznikowo? Bo tak to się tylko do Gianta zamknąłem i może z innych firm też coś by było.

Ale nie mam pojęcia jakie modele brać pod uwagę.
Napisano

On trochę sporo chce za niego, ponad 50% wartości nowego ,a trochę już ten rower przeszedł.

Dokładnie sprawdzić trzeba ramę i zawieszenie, tarcze obie są już też nadające się do wymiany lub chociaż wyszlifowania.

Napisano

Oprócz tego egzemplarza brak używek, musiałbym się do Krakowa wybierać, a na razie nie mam zbytnio możliwości. Prosiłbym o jakieś modele innych firm bo z Giantów nic nie ma, a nie wiem, które modele innych firm są jeszcze godne polecenia jako używki.

Napisano

tarcze obie są już też nadające się do wymiany

Czemu robisz chłopakowi zamęt w głowie ? Podaj mi jaki jest realny powód wymiany tych tarcz . Na zdjęciach nie widać zużycia , rantu ani sam autor nie wspomina aby były one do wymiany . Tarcze wymienia się gdy jej grubość spadnie poniżej określonych mm . To że tarcza jest brązowa czy tam przypalona , brudna jak wolisz to tylko i wyłącznie efekt wizualny . 

Napisano

Moon Z1 vs. Trance 27.5 2 ltd

Kto pomoże w wyborze?

Kross ma 160mm skoku i to mnie przekonuje.

Sorry, że tak zanudzam, ale chciałbym wybrać jak najlepszy sprzęt ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...