Skocz do zawartości

[Rower] Sprzęt do 5k offroad, hardtail

Albanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czyli rozumiem, że wszystkie posiadają 3 biegi z przodu? Cieżki wybór wszystkie są ładne i bardzo mi się podobają. Chyba muszę się na nich przejechać, żeby sprawdzić, który będzie mi pasował najbardziej.

Napisano

2 biegi z przodu w zupełności wystarczą do wszystkiego. 3 biegi to pieśń przeszłości.

Na olx.pl jest z Wrocławia prawie nowy trance za 7400, ale za 7000 do oddania, rozmiar L.

Napisano

Dla mnie niestety raczej XL będzie odpowiedni, bo rower ojca ma rozmiar 22. Chodzi mi o to, żeby nie było większych problemów z rozpędzeniem tego roweru do prędkości rzędu 30km/h i jazda z taką prędkością oczywiście po asfalcie.

Napisano

Rozmiar nie ma tu nic do rzeczy. A 30 km/h po asfalcie to żaden wyczyn. Na dobrym rowerze to bezpiecznie 40 km/h w terenie uzyskasz.

Może nie ma co na wyrost brać roweru, nie ma się też co przyzwyczaja. Za 2 lata sprzedasz i kupisz inny odpowiedni do wzrostu.

Napisano

Pytałem się i mają. Za 2 lata ile ten rower może być wart? Bo chciałbym go sprzedać jak mówi KartofeL i wtedy już kupić naprawdę dopasowany bo w wieku 17 lat to się już chyba kończy rosnąć.

Jakbyście mieli chwilę to może byście jakiejś używki bliżej Bielska poszukali?

Aczkolwiek wolałbym nowe bo się na tym nie znam i kupiłbym jakiś zajechany rowerek.

A który rower z tych 3 jest najlepszy? Bo wiem, że z każdego będę zadowolony, ale który np. łatwiej odsprzedać ewentualnie?

Napisano

Rozmiar XL to jest już potężne bydle jak na nawet 1,90cm a Ty piszesz, że masz blisko 1,80cm. L-ka jest spokojnie do wzrostu 1,85cm i tylko taki rozmiar Ciebie interesuje. Tym bardziej, że chcesz tym wymiatać w górach a tu nie kupuje się tak dużych rozmiarów.

Napisano

No właśnie też tak myślę, że lepiej dać se spokój z tak ogromnym rozmiarem i lepiej kupić mniejszy i lepiej sie bawić, a jakbym wyrósł to najwyżej odsprzedać.

A który jest najlepeszy z tych 3 podanych?

Napisano

Choć jestem dużym zwolennikiem Canyon to ten Giant jest taki sam praktycznie a sporo taniej go kupisz.

Bierz Trance rozmiar L i na pewno będziesz zadowolony.

Napisano

Pedały to zupełnie inny temat, jeszcze więcej do wyboru niż rowerów. Ważne żeby były platformowe, metalowe z metalowymi wkręcanymi pinami.

Napisano

Pedały przy takim zakupie pryszcz. Mogą Ci "dać za friko" lub za śmieszne pieniądze. Musisz tylko zdecydować jakie. Jeśli nie miałeś wcale styczności z SPD to na razie zamontuj zwykle platformy. Tylko takie porządne z pinami i tak dalej. Na razie to popatrz co mają w ofercie bo to jest problem a nie pedały. 

Napisano

Panowie doszedłem do wniosku, że nie będę w tym wieku wydawał tyle pieniędzy na rower - zrobię to za jakieś 2-3 lata, kiedy już miałbym wyrobione pewne spostrzeżenia odnośnie tego typu roweru. Potrzebuje propozycji do max 5 tyś zł. Nie musi to być sprzęt z najwyższej półki, może być również używany rower. Proszę o szybką pomoc!

Napisano

Nie wymiękaj nam tu teraz. Bierz tego Gianta i nie będziesz żałował. Na takim sprzęcie to i przyjemność z jazdy większa to i częściej będziesz jeździł.

A jak kupisz słabszy to i tak zaraz zaczniesz zmieniać modyfikować itp.

Napisano

A ty na moim miejscu, albo moich rodziców pozwoliłbyś dorastającemu chłopakowi kupić taki sprzęt? Bo ja nie. Oczekuję propozycji do max 5 tyś zł. Nie będę wydawał tyle ciężko zarobionych pieniędzy i moich własnych i moich rodziców.

Napisano

Jak tam wolisz, ale z tym oczekiwaniem to przeginasz.

Poszukaj, poczytaj forum wklej linka to doradzimy. Nikt Ci na tacy nie poda i nie będzie za Ciebie szukać.

Napisano

No ja na pewno nie pozwolił bym na wydanie równie nie małej kwoty na fulla z którego po prostu nic nie będzie. Ratuje Cię używka w dobrym stanie z ostatnich 2-3 lat. Z nowych w tej kwocie to jest już chyba za póżno na zakupy.

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

A ty na moim miejscu, albo moich rodziców pozwoliłbyś dorastającemu chłopakowi kupić taki sprzęt? Bo ja nie. Oczekuję propozycji do max 5 tyś zł. Nie będę wydawał tyle ciężko zarobionych pieniędzy i moich własnych i moich rodziców.

Jeśli by szanowal sprzeti miałbym do niego zaufanie to tak na.100 %

I jeśli byłbym bogaty heh

Napisano

Potrzebuję rozmiaru L. Nie mam nic przeciwko naprawdę dobrego sprzętu, ale taki sobie zakupię wtedy, kiedy już oswoje sie z fullem, dorosnę pod względem wzrostu oraz swoich wymagań i wtedy kupię naprawdę dobry sprzęt na długie lata.

W ogóle to jeździłem tym trancem 27.5 2 ltd rzeczywiście bajka ten rowerek. Uśmiech murowany.

http://olx.pl/oferta/rower-giant-trance-rs-pike-409-enduro-xc-am-CID767-ID9YCb7.html

http://olx.pl/oferta/rower-giant-trance-advanced-limited-edition-2012-CID767-ID8NUKW.html

http://olx.pl/oferta/sprzedam-rower-giant-trance-x4-l-z-2012r-na-pelnym-xt-CID767-IDawW4P.html

http://olx.pl/oferta/giant-trance-27-5-2015-shimano-deore-sr-jak-nowy-m-CID767-IDa1A23.html

http://olx.pl/oferta/giant-trance-27-5-4-2014-kupiony-jesienia-2014-CID767-ID73axT.html

Napisano

1 ma najlepszy wideł ze wszystkich, RS Pike coś co tygryski lubią najbardziej. ;)

Tylko koła lipa, ale łatwiej koło wymienić niż amortyzator. I możliwe że w cale nie był katowany, bo opony raczej pod XC, niż zjazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...