Skocz do zawartości

[Rower] Sprzęt do 5k offroad, hardtail

Albanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Podaj konkrety a nie hasła. Czego oczekujesz za 5K??

Przez gwarancje skreślać sprzęt to jeden z największych absurdów na tym forum. I nie dotyczy konkretnie tej marki tylko ogólnie.

Nie za 5 k tylko za.6700zl. Oczekuję czegoś lepszego niż sektor hample lepsze od seryjnych,i jakieś piasty lepsiejsze.
Napisano

Po pierwsze nie za kwotę katalogowa bo ona w tym sezonie nie obowiązywała. Rzeczony Trance był do wyrwania za grubo poniżej 6K.

Po drugie wskaż mi proszę konkurenta Gianta poza Canyonem z takim osprzętem, z Sektorem i Monarchem bo o pracy zawieszenia nawet nie wspominam. Dość blisko był jeszcze Kellys.

Po trzecie takie sprawy jak hydraulika to sprawa do załatwienia poprzez podmianę czy to w rozliczeniu czy nie.

Po czwarte dyskusja i tak jest jałowa bo większości modeli już dawno nie ma.

Napisano

A znasz się na używanym sprzęcie z pełną zawiechą?? Ma Ci ktoś popatrzyć co kupujesz?? To nie jest HT gdzie jest łatwiej. Te rowery nie są zbytno oszczędzane i jeśli kupować to z pewnego żródła.

Jak już wspomniałem na takie zastosowanie i jazdę masz dość niski budzęt. 7-8K to kwota za dość porządny nowy sprzęt, który jest już przyzwoicie wyposażony.

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Po pierwsze nie za kwotę katalogowa bo ona w tym sezonie nie obowiązywała. Rzeczony Trance był do wyrwania za grubo poniżej 6K.

Po drugie wskaż mi proszę konkurenta Gianta poza Canyonem z takim osprzętem, z Sektorem i Monarchem bo o pracy zawieszenia nawet nie wspominam. Dość blisko był jeszcze Kellys.

Po trzecie takie sprawy jak hydraulika to sprawa do załatwienia poprzez podmianę czy to w rozliczeniu czy nie.

Po czwarte dyskusja i tak jest jałowa bo większości modeli już dawno nie ma.

Właśnie Canyon przebija(prawie) wszystko w segmencie full. Ma on oddział w Szczecinie dlatego też go zalicze do stacjonarnych :). Jeżeli Gianta już nie ma to autorowi pozostaje Canyon lub własnoręcznie składać.lub za to samo coś gorszego.osobiście wybrał bym skladanie
Napisano

8k to chyba zdecydowanie za dużo, nie stać mnie na taką zabawę. Również myślę o składaniu, lecz sam tego nie zrobię, a serwis zapewne weźmie sporo hajsu, no właśnie - ile za takie składanko może wziąć serwis?

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

8k to chyba zdecydowanie za dużo, nie stać mnie na taką zabawę. Również myślę o składaniu, lecz sam tego nie zrobię, a serwis zapewne weźmie sporo hajsu, no właśnie - ile za takie składanko może wziąć serwis?

U mnie 250 zeta za rower,więc myślę że u ciebie podobnie
Napisano

Słowo "stacjonarnie" oznacza przymierzyć, pomacać i mieć w 4 literach załatwianie spraw gwarancyjnych bo od tego jest sprzedawca.

Nie zmienia to faktu, że Canyon ma doskonałą ofertę ale i tu w wymienionej kwocie jest lipa.

Nie jesteś w stanie złożyć fulla w takiej kwocie. Tyle kosztuje złożenie porządnego HT na to co chcesz robić czyli góry. Rama do fulli jest droższa, dochodzi tłumik, i sporo droższy amor. A gdzie reszta?? To już lepiej zaryzykować używkę gdzieś z "nizin" i liczyć, że ktoś był tylko kilka razy w trudnym terenie.

Napisano

Do Lublina mam z 300km lub 400 albo i wiecej nie chcę mi się sprawdzać :D
tak czy inaczej 8,5k to tyle na pewno nie dam. a czy cos zblizonego do tego gianta da sie w 6k samemu zlozyc?

sorki za brak polskiego

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Do Lublina mam z 300km lub 400 albo i wiecej nie chcę mi się sprawdzać :D

tak czy inaczej 8,5k to tyle na pewno nie dam. a czy cos zblizonego do tego gianta da sie w 6k samemu zlozyc?

sorki za brak polskiego

Trochę czasu by to zajelo polowanie na okazję...
Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Jakbym miał 18 lat to też bym jechał ale straciłbym gdzieś z 1000zł na paliwo ;)

Ładujesz sie w pociąg i jazda.rower też w pociągu mozna przewieźć
Napisano

Kolego ja jestem z bielska :D

I mam dokladnie 568km

A nie ma jakiejś alternatywy, która by była bardziej dostępna?

A ten giant to jak dla mnie rozmiarówka?

Napisano

Szukaj sklepu w okolicy, jak dadzą dobrą cenę i będzie rozmiar w modelu którym Cie interesuje to kupujesz, jak nie będzie modelu który Cie interesuje to:

a) szukasz w necie wysyłkowo, tylko przymierzasz innego fulla wcześniej w danym rozmiarze

B) a jak będzie na miejscu, a będą za niego za dużo chcieli to tez przez neta bierzesz.

SO EASY. ;)

Rame musisz przymierzyć, pewnie teraz będzie L odpowiednia, a na wyrost jak chcesz to może XL, ciężko powiedzieć.

Napisano

Powiem tak: mój ojciec ma 189cm, jestem bardzo podobny do niego, głównie w budowie ciała więc bardzo możliwe, że również będę miał bardzo podobny wzrost, a nie ukrywam: ten rower ma być na baaardzo długi okres czasu, więc musi być na mnie dobry nawet jak urosnę.

Napisano

Kolego ja jestem z bielska :D

I mam dokladnie 568km

A nie ma jakiejś alternatywy, która by była bardziej dostępna?

A ten giant to jak dla mnie rozmiarówka?

Przecież są sprzedawcy czy to na Śląsku czy z Krakowa. Napisz tutaj do @MarcinGoluch i dopytaj czy by coś dla Ciebie nie skombinował.

Jest już teraz często "po ptakach" bo sezon w pełni i rowerów zaczyna brakować. Alternatywa?? Ale jaka?? Jak to są dla Ciebie spore pieniążki to warto kupić możliwie najlepszy sprzęt. Full to nie tylko osprzęt ale przede wszystkim praca samego zawieszenia. Kellys'ów podobno nie ma, Giant też coraz gorzej, Canyon trzeba by się dowiedzieć. Jest jeszcze Kross Moon Z1 ale nie ma pojęcia jak z dostępnością i ceną bo katalogowo 8K. Poza tym to sprzęt o skoku 160mm i musisz być pewny czy takiego chcesz.

Agresywna, szybka jazda po górach, strome podjazdy i zjazdy, kamienista droga itp.

Do takiej jazdy potrzebujesz możliwie solidnego fulla. Za małe pieniądze nowego nie dostaniesz. To znaczy da się ale będziesz zaraz ponosił koszty i finalnie wyjdzie Cię tyle co kupno nowego za te 7-8K.

Napisano

Jeśli naprawdę warto jestem w stanie wyłożyć te 7k. Oczywiście nie będę skakał z jakiś półek skalnych do przepaści po 20m więc nwm czy skok 160mm jest mi potrzebny. Chodzi mi o to, żeby rower był całościowo dobry, a nie że jeden komponent jest zamontowany kosztem drugiego (czyli np. jeden super dobry, a drugi badziew).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...