pierotez Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Wiem było już sporo, hmm ale czas idzie do przodu i nie wiadomo w którym kierunku. Potrzebuję na początek tani komplet do starego górala, 26' szerokość standardowa jeszcze spojrzę. Z przodu powietrze ucieka a tylna wybuchła podczas pompowania nożną pompką z Lidla. Pytanie czy wystarczy chińszczyzna za przysłowiowe 5 zeta za sztukę czy raczej brać w przedziale 15-20zl / szt. jak proponują chłopaki pare tematów wcześniej. Co do firmy to kiedyś dobre były (grube) czeskie Rubena / CST. Teraz polecają Accent i Shwalbe. Co brać aby powietrze samo nie uciekało, a i opony tez do sprawdzenia.
rzezniol Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Jak nie masz wymagań wagowych to kup sprawdzone Chiny z Francji http://www.decathlon.pl/2-dtki-26x17-22-schrader-id_3314575.html Pozdro
Gość Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Ja kupiłem ostatnio Conti Tube 26 MTB ( jakoś 16 zł szt). Trochę ciężkie bo 200g katalogowo, zaskoczyło mnie to że w porównaniu do farbycznych ( zapewno no-name) przy takim samym ciśnieniu spowodowały że opona stała się dużo bardziej elastyczna. Czy to zaleta czy wada, nie wiem, kto jak lubi
felt100 Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Ja jestem mile zaskoczony Vittorią. Nie są zbyt drogie i przelatałem na nich ponad 2 sezony. Niedawno załatwiłem pierwszą.
HarveyDent Napisano 18 Czerwca 2015 Napisano 18 Czerwca 2015 Używam MAXXIS Welter Weight.Dość lekkie, przez 2,5k jeszcze nie udało mi się ich załatwić
swimfan Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Jak nie masz wymagań wagowych to kup sprawdzone Chiny z Francji http://www.decathlon.pl/2-dtki-26x17-22-schrader-id_3314575.html Pozdro Za 5 zl to moze warto je kupic (w takiej byly w promocji) w tej cenie to juz wolabym continetale- 12 PLN. Generalnie wszystko pochodzi z chin, te ostatnie tez, ktore nawiasem mowiac wybuchly mi przy ostatnim pompowaniu. Jesli chcesz miec troche wieksza pewnosc co do jakosci to kupuj z przedzialu 15-20 PLN,jesli cos tam potrafisz robic przy rowerze , najtansze jezdzij i lataj i sie nie zastanawiaj:).
rzezniol Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 To cena za parę ... Czyli 6 ziko sztuka ... Pozdro
iza121 Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Pytanie czy wystarczy chińszczyzna za przysłowiowe 5 zeta za sztukę czy raczej brać w przedziale 15-20zl / szt. te za 15-20 to jest ta sama chińszczyzna z +/- tej samej półki jakości, zmienia się głównie marka. Nad dętką warto się zastanowić jeśli zwraca się uwagę na wagę, po za tym w tym nie ma żadnej filozofii, kupuj cokolwiek, byle stare nie było, bo później są właśnie takie historie z pękaniem m.in. , bo błędy produkcyjne w tym produkcie, to rzadkość.
modrzew Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 12zł to potrafi kosztować śmierdząca chemią dętka marki dętka w warszawskim hipermarkecie, także przy tym dekatlonowe są dość tanie i przede wszystkim sprawdzone. A jak ktoś ma Dekatlon w pobliżu to bywają wystawione kosze z pojedynczymi sztukami za 4,99zł sztuka. Reszta jw. Jak kogoś interesują ultra-lajty albo jakieś mniej typowe rozmiary czy antyprzebiciowe, to niech szuka, w innym wypadku to praktycznie to samo tylko logo mniej lub bardziej znane. No i zawsze można spróbować naprawić starą dętkę
lajtspid Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Polecam dętki Maxxis Welter Weight - bardzo dobry kompromis cena-waga-wytrzymałość
swimfan Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 To cena za parę ... Czyli 6 ziko sztuka ... Pozdro zwracam honor:) Czy 5 czy 6 za sztuke przy takiej cenie to mozna wyrzucic po przebiciu i nie bedzie szkoda:). Jedyny minus tych detek to brak mozliwosci dokrecenia wentyla za pomoca mini nakretki do obreczy (jak ktos ma wysoki stozek w obreczy to sa problemy przy pompowaniu). Jak dla mnie cena rewelacyjna nie ma co sie zastanawiac:).
pierotez Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 Biorę 2 pary, się opatrzy. Rowerki stare, aby zjeździły po wertepach A, i rozumiem że ten WENTYL SCHRADER to to samo co samochodowy? Taki by mi właśnie pasował. Aaa.. może jeszcze tanią oponkę polecicie, wziąłbym na jeden rachunek
pierotez Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Napisano 22 Czerwca 2015 Aaa.. może jeszcze tanią oponkę polecicie, wziąłbym na jeden rachunek w tym sklepie Polećcie coś do kompletu na nadwiślane wertepy i już robię zakupy.
swimfan Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Byly kiedys wild grip'r w zestawie za 99 PLN (2opony i 2 detki),ale szybko sie skonczyla promocja. Trzeba polazic po sklepach w niektorych sa pojedyncze sztuki mialbys prawie zalatwiony problem z oponami i detkami:) jakbys kupil zestaw.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.