Skocz do zawartości

[rękawiczki] Na lato z długimi palcami i wkładkami żelowymi.

wlosiaty333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję dobrych rowerowych słuchawek rękawiczek z długimi palcami na lato.

Czy wkładki żelowe zwiększają wygodę? Chodzi mi o trasy 100+, chwyty jakie posiadam to Boplight Sport, te z jedną obejmą.

Myślę o Endura Full Monty, mają one jakąś konkurencję?

Jeśli chodzi o cenę, to jedyną moją granicą jest rozsądek :)

no słuchawki z długimi palcami to możesz mieć ciężko znaleźć :icon_lol:

Ten żelik coś dam zawsze pomaga a rękawiczki z endury na pewno będą dobre ponieważ to jedna z lepszych firm z odzieżą sportową.  Tylko ten model co podałeś to jest cało sezonowy więc może być Ci trochę ciepło w nich.  Ja osobiście latem wolę rękawiczki bez palców.

tutaj masz podane mniej więcej rozmiarówki http://www.szumgum.com/webpage/jaki-rozmiar-rekawiczek-rozmiar-dloni.html   co prawda każdy producent ma inaczej ale zawsze coś. Najwyżej odeślesz to Ci zmienią rozmiar nie powinno być problemu albo napisz do nich powinni podpowiedzieć jaki rozmiar.

Specialized BG gel albo Pearl Izumi Elite Gel - mam obydwie, dość fajna, gruba wkładka i w obydwu wierzch z siateczki.Dają radę nawet w upale, w zasadzie nie mam rękawiczek bez palców. W zasadzie na MTB częściej używam tych Speca, PI zostawiłem na szosę. 

Tyle że Speca najlepiej kupić gdzieś za granicą - w UK można dorwać za dwadzieścia funtów z małym hakiem (np. Evanscycles), polski dystrybutor chciał chyba ponad 200 złotych.

Mam rękawice Endura Singletrack II 2014 - jeździłem w upale 30 stopniowym i komfort termiczny w porządku, cienka warstwa materiału na wierzchu dłoni jest przewiewna. Wkładka żelowa na wewnętrznej stronie daje radę. Pomimo że nie są opisane jako "smartphone friendly" można w nich obsługiwać takowe telefony.

Nadal są na promocji w endurastore.pl - 99zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...