PKDeath Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Mam starego Rometa Passata i chce się upewnić, czy mogę do niego zamontować "współczesne" u-brake'i szosowe. Martwi mnie czy dzisiaj w ramach nie ma jakiegoś gwintu, który był kiedyś kontrowany nakrętkami... Jakby ktoś miał doświadczenie i by poratował mnie poradą to byłbym przeszczęśliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Możesz spokojnie szosowe, a jeśli masz na myśli takie u-brake: To też bez problemu, ale wymagają specjalnym oporów dla pancerzy i wieszaków linki. Ogólnie mogę polecić takie, bo hamują naprawdę bardzo dobrze, a wyglądają "klasycznie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Dzięki! Najbardziej mi zależy na tym, żeby zaciski się nie rotowały na śrubie, która je trzyma, bo z obecnymi jest problem + sprężyny nie wracają zacisków, więc po hamowaniu trzeba im pomóc ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 czy mogę do niego zamontować "współczesne" u-brake'i szosowe. Tak jak wyżej pisano możesz zamontować współczesne, ale przed kupnem musisz sprawdzić, jaki ma byc zasięg szczęki czyli odległość od klocka do śruby mocujacej zacisk. Ty pewnie potrzebujesz ok 70mm a to raczej dużo i wybór jest mały. Typowe szosowe nie sięgną. Z nowych to chyba zostają Ahlongi i Tektro 559 http://allegro.pl/hamulce-szczekowe-caliper-alhonga-714ag-57-75mm-i5134386858.html czy dzisiaj w ramach nie ma jakiegoś gwintu Nie Najbardziej mi zależy na tym, żeby zaciski się nie rotowały na śrubie, która je trzyma, bo z obecnymi jest problem + sprężyny nie wracają zacisków, więc po hamowaniu trzeba im pomóc ręką Wyczyść, przesmaruj ew dołóż podkładkę zębatą. Te hamulce potrafią działać prawidłowo (nie mówię o sile hamowania). Jeśli u ciebie obracają się, to coś jest nie tak., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.