Dadi Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam ! Mam możliwość nabycia roweru szosowego w całości opartego na 105. Cena ~2100 pln. W podobnej cenie widziałem OLSHa na Sora. Która grupa lepsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 105 to chyba 2 grupy wyżej niż sora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchełas Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 http://pl.wikipedia.org/wiki/Shimano szukajcie a znajdziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 No i miałem rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Więc z tymi grupami to będzie tak: od najlepszej do najgorszej 1. Dura-Ace 2. Ultegra 3. 105 4. Tiagra 5. Sora 6. 2200 A więc Sora jest o 2 grupy niżej ps. a jaki to rower za 2100 zł na 105 ? :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 ps. a jaki to rower za 2100 zł na 105 ? :eek: Nie wiem dokładnie ale zapytam. Wiem , że z tyłu jest 8 biegowa kaseta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrackan Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 BTW, czy ktoś z Was wie, jak plasowały się grupy Shimano Exage, RX100 i RSX? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego rankingu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchełas Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 http://www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/katalogi_shimano.html poczytaj tutaj może znajdziesz to co Cię interesuje. Swoją drogą jest to całkiem ciekawa stronka o kolarstwie szosowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrackan Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Dzięki, pchełas. Znalazłem tam info, Dura-Ace>Ultegra>105>RX100>RSX>300EX (Exage) Czyli RX100 to poprzednik Tiagry, RSX to poprzednik Sory, a Exage odpadło bezpotomnie Dziękuję i podrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.