kemot1974 Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 witam,tym razem wybór padł na ,, szlak orlich gniazd,, . Wybraliśmy czerwony szlak pieszy i to był trafny wybórDojazd do Krakowa samochodem, pociąg poranny do Częstochowy i ruszamyRozpoczęliśmy w Częstochowie na Jasnej Górze, zakończyliśmy w Krakowie na WaweluOdległość 220 km, pierwszy dzień 80 km, drugi 60 km , trzeci dzień 75 km.Po trasie dwa noclegi ( agroturystyka HUCISKO z własną pizzerią - polecam i agroturystyka Golczowice ze wspaniałym grillem). Bardzo komfortowe pokoje ze wszystkimi ugodnieniami + bardzo dobra cenaTrasa - rewelacja pod mój rower - korzenie , szutry, wjazdy , zjazdy i piasek oczywiściePogoda przez trzy dni była największą przeszkodą 33-37 stopni, hektolitry wody i żeli energetycznychNiezapomniane widoki, wejścia z rowerem z uwagi na pochylenie szlaku pieszego i piasek , oraz rewelacyjne zjazdy w lasach.Skały, jaskinie, wszędzie mili ludzie, ku mojemu zdziwieniu mało rowerzystów na trasie.Odwiedziliśmy 12 zamków lub ich ruin, wszystkie warte wspinaczki /wjazdu z roweremNa minus -mój plecak 15 kg, który zwłaszcza na zjazdach nie do końca komfortowo zachowywał się na plecach, następnym razem ograniczę się do minimum.Człowiek tradycyjnie na zapas opona , dętka , łańcuch i wiele innych niepotrzebnych przedmiotów ( zapowiadali burze z opadami) i tylko woził te 15 kg przez trzy dni.Kilka zdjęćhttp://pokazywarka.pl/4rse0f/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.