mezert Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Witam! Ostatnio zauważyłem, że na sterach są leciutki luzy. Postanowiłem dokręcić ten kapsel (o ile tak to się nazywa). No ale on siię kręci w kółko (tak jak zerwany gwint). To odkręciłem wyciągnąłem i wyszedł razem z tą taką zakrętka co jest w środku gwiazdki. to wyciągnąłem te 2 blaszki i złożyłem dalej do "kupy" wygnając ją mocno na różne strony wsadziłem zakręciłem i dalej się w kółko kręci i słabo trzyma i powstały wtedy wielkie luzy. Czy to wina przez tą gwiazdę? Bo długo się zastanawiałem i na logike pomyślałem że rura sterowa jest wyżej od mosta i to przez to (zdjęcie). Przez co mogą być te luzy? Bardzo przepraszam za błędy.
seraph Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Masz za długą rurę sterową i zniszczoną gwiazdkę. Rurę trzeba skrócić tak, żeby była jakieś 5 mm poniżej mostka, a nową gwiazdkę nabić - drogie i trudne to nie jest. Potem skręcasz do kupy regulując stery i będzie OK
mezert Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 to tak: Miałem gdzieś podkładkę pod mostek(jedna już jest, a drugą gdzieś znajdę). Czy wystarczy ją wsadzić pod mostek wtedy będzie wyżej od rury sterowej. Gwiazdkę kupię w następnym tygodniu( jak ją nabić bo z tą miałem problem). I jak wyregulować? Dodam, że będę serwisować amor w tym tygodniu to i tak go ściągne. i takie pytanko,czy wazelina kosmetyczna nada się do uszczelek czy musi być techniczna. ?
Mod Team michuuu Napisano 16 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2015 i takie pytanko,czy wazelina kosmetyczna nada się do uszczelek czy musi być techniczna. Wazelina jako środek smarujący jest taka sobie.
mezert Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Napisano 17 Czerwca 2015 ale lepiej go przesmarowac,niż żeby chodził na "sucho"
Mod Team michuuu Napisano 17 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2015 ale lepiej go przesmarowac oczywiście ale nie wazeliną. Jak już nie masz czegoś przyzwoitego to dodaj do wazeliny trochę oleju, takie pudrowanie s..fa. Ale nie rzepakowego.
mezert Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Napisano 17 Czerwca 2015 A olej do łańcucha? Olej to Chain bloody oil. Mam xcm dlatego nie chce wydawać na smar prawie połowy ceny amora.
seraph Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 Kilka zł na tubkę smaru silikonowego to nie jest połowa nawet takiej atrapy jak XCM. Już nie przesadzajmy z byle czym, bo to tak jakby smalcem wysmarować...
mezert Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Napisano 18 Czerwca 2015 Rozebralem, wyczyściłem, nasparowalem wazelina z resztką oleju do goleni i złożyłem. Amortyzatorów działa dużo lepiej. Dobrze że go rozebralem, bo rdza już była. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.