Skocz do zawartości

[gwiazdka,kapsel] luzy

mezert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Ostatnio zauważyłem, że na sterach są leciutki luzy. Postanowiłem dokręcić ten kapsel (o ile tak to się nazywa). No ale on siię kręci w kółko (tak jak zerwany gwint). To odkręciłem wyciągnąłem i wyszedł razem z tą taką zakrętka co jest w środku gwiazdki. to wyciągnąłem te 2 blaszki i złożyłem dalej do "kupy" wygnając ją mocno na różne strony wsadziłem zakręciłem i dalej się w kółko kręci i słabo trzyma i powstały wtedy wielkie luzy. Czy to wina przez tą gwiazdę? Bo długo się zastanawiałem i na logike pomyślałem że rura sterowa jest wyżej od mosta i to przez to (zdjęcie). Przez co mogą być te luzy?

Bardzo przepraszam za błędy.

post-171268-0-86821900-1434481741_thumb.jpg

Napisano

Masz za długą rurę sterową i zniszczoną gwiazdkę. Rurę trzeba skrócić tak, żeby była jakieś 5 mm poniżej mostka, a nową gwiazdkę nabić - drogie i trudne to nie jest. Potem skręcasz do kupy regulując stery i będzie OK :thumbsup:

Napisano

to tak:

Miałem gdzieś podkładkę pod mostek(jedna już jest, a drugą gdzieś znajdę). Czy wystarczy ją wsadzić pod mostek wtedy będzie wyżej od rury sterowej. Gwiazdkę kupię w następnym tygodniu( jak ją nabić bo z tą miałem problem). I jak wyregulować? Dodam, że będę serwisować amor w tym tygodniu to i tak go ściągne.

i takie pytanko,czy wazelina kosmetyczna nada się do uszczelek czy musi być techniczna.

?

• Mod Team
Napisano

i takie pytanko,czy wazelina kosmetyczna nada się do uszczelek czy musi być techniczna.

Wazelina jako środek smarujący jest taka sobie.

• Mod Team
Napisano
ale lepiej go przesmarowac

oczywiście ale nie wazeliną. Jak już nie masz czegoś przyzwoitego to dodaj do wazeliny trochę oleju, takie pudrowanie s..fa.

Ale nie rzepakowego. ;)

Napisano

A olej do łańcucha?

Olej to Chain bloody oil.

Mam xcm dlatego nie chce wydawać na smar prawie połowy ceny amora.

Napisano

Rozebralem, wyczyściłem, nasparowalem wazelina z resztką oleju do goleni i złożyłem. Amortyzatorów działa dużo lepiej.

Dobrze że go rozebralem, bo rdza już była.

Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...