rafalkws Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 jak wymienić tylną ośkę na nową bo mam problem, skręcając ośke blokuje się tylne koło . rower firmy mckanizie 26'' .
Garlock Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Tzn, przy kontrowaniu ci się blokuje? Czy jak wkręcisz za mocno konus to blokuje się?
seraph Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Po to jest nakręcany konus łożyska i jego przeciwnakrętka, żeby dało się to zablokować w środkowym położeniu, czyli tam gdzie koło kręci się luźno i nie ma luzów bocznych. Skręcasz po jednej stronie - najlepiej od napędu, a potem regulujesz z drugiej. Trzeba nabrać trochę wprawy...
swimfan Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 Chyba pytającemu chodzi o fakt ze jak skreca kolo(samozamykacz ,sztywna os) to blokuje sie kolo.Wychodzi na to , że zjawisko takie powstaje jak masz luzy na konusach, żle skrecone, pekniety konus, rozwalone kulki itp. Ja miałem tak,że pekł mi konus w tylnej piascie, jak za mocno skrecilem to kolo sie nie krecilo. Poruszaj kolem na boki i na poczatek sprawdz czy masz luzy. Jak lata na boki to mamy winowajce, nie musisz zmieniac oski. No chyba ze oska jest krzywa to tez moze powodowac takie rzeczy (blokowanie kola).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.