Rysiowaty Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Na poczatek witam wszystkich bo to moj pierwszy post na tym forum, Wczoraj dokonałem ciekawej rzeczy, a minowicie urwałem lage (chyba tak sie to nazywa) od korby po stronie zebatek, pekła około 5 centymetrów powyżej gwintu do wkrecenia pedalu (pedała?) na szczescie nie jechalem zbyt szybko i skonczyło sie tylko na zdziweniu dlaczego lewy pedał z kawałkiem korby mnie wyprzedził. I tu sie zaczyna problem bo nie bardzo wiem jaką kupic nową, dosc duzo tego asortymentu wiec gdby ktoś poradził coś w miare solidnego do MTB w cenie do 200 zl to byłbym bardzo wdzięczny. mocowanie na kwadrat, ale jeżeli byłoby to czyms uzasadnione to moge wymienic takze wkład suportu na wielowpust. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Nie wiem czy jest sens kupowac korbe na kwadrat za 200 zł, a tym bardziej korbe na ocalint/isis i do tego suport bo wtedy i to i to bedzie marnej jakosci. Ja polecam korbe alivio, jest na kwadrat, niedroga, ładnie sie prezentuje. Będziesz z niej zadowolony a i ponad 100 zł zostanie na inne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A ja polecam jednak zainwestować w korbe Shimano LX model 2004. Do tego może być suport Deore na przykład, jeśli nie masz kasy np. na XT-ka, ale ogólnie powiem Ci, warto dozbierać te 50 zł i kupić taki komplecik. Sam mam w planach jeśli nie uda się uzbierać na RF Turbine :wink: Pozdro cdan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiowaty Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Wielkie dzieki, podobnie myslałem chciałem sie upewnic u ludzi ktorzy bardziej sie znaja na rzeczy po głebokich przemysłeniach kupilem alivio z tego wzgledu ze za duzo nie chce wkłądac w ten rower (bede nim jedził ostatni sezon potem odziedziczy go małzonka, jej macrosh*t pojdzie na złom a ja złoże sobie cos konkretniejszego przez zime) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 A ja polecam jednak zainwestować w korbe Shimano LX model 2004. Do tego może być suport Deore na przykład, jeśli nie masz kasy np. na XT-ka, ale ogólnie powiem Ci, warto dozbierać te 50 zł i kupić taki komplecik. Sam mam w planach jeśli nie uda się uzbierać na RF Turbine :wink: Pozdro cdan i zupelnie nie przejmujesz sie drobnym faktem, ze dlugosc osi w XT to (o ile dobrze pamietam) 113mm, a potrzebujesz 121mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Można chyba kupić różne długości osi? Nie jestem pewien, ale tak mi sie zdaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 nie pamietam czy byly inne, w kazdym raziej nie bylo xt o dlugosc 121mm, ani zadnej zblizonej. sam sie kiedys zastanawialem nad tym rozwiazaniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Fakt, mój błąd, zagapiłem się.. No to w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zbierać na Turbine :wink: A co do Alivio, to dzisiaj mi się popsuła, tzn. zaczęła skrzypieć jak stare drzwi od szafy.. Dlatego nie polecam jej cięższym bikerom, którzy lubią niską kadencję, bo się kwadrat psuje dość szybko :glare: Po raz kolejny przekonałem się że Shimano to delikatnie mówiąc nienajlepsza firma - Dlaczego nie można było zrobić wszystkich suportów od Deore do XTR o tej samej długości do których pasowały by korby nie tylko z tej samej klasy, ale też z pozostałych w górę/w dół....?? :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Nie przesadzajmy, firma jest calkiem dobra. A to, ze wogle nie przejmuja sie kompatybilnoscia to wiadomo od dawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocho Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja zmiast alivio w tej samej cenie bym brał TRUVATIV iso flow z wkładem suportu. Jest na pewno lepsza do alivio i w tej samej cenie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.