herosa Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, potraficie mi wymienić wszystkie narzędzia, które będą mi potrzebne do skrócenia przewodów hamulcowych: http://allegro.pl/hamulce-shimano-slx-br-m675-bl-m675-radiator-kompl-i5454143068.html Oraz do odpowietrzenia tych hamulców. Zapasowe oliwki i śruby będę miał. W sensie jakie klucze - torx, imbusy, oczkowe i inne. Do samego obcięcia narzędzie mam. Dodatkowo jaki kupić podstawowy, czyt. najtańszy zestaw do odpowietrzania układu. Dzięki za pomoc Pozdro Edytowane 16 Czerwca 2015 przez herosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Kluvz oczkowy 8 lub 9 , Rurka akwarystyczna 4mm , dwie strzykawki 25ml , nożyk do tapet , kluczyk imbusowy lub torx ( już nie pamiętam) do odkręcenia śrubki portu odpowietrzającego w klamce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Torx numer 10 do zbiorniczka na klamce, 7 oczkowa do odpowietrznika Edytowane 16 Czerwca 2015 przez GajekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Takie coś wystarczy do wielokrotnego odpowietrzania hamulców i do jednorazowego skrócenia przewodów? Czy lepiej kupić coś droższego. http://allegro.pl/zestaw-do-odpowietrzania-shimano-lejek-i5137928842.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Idziesz do apteki i kupujesz dwie strzykawki, idziesz do pierwszego lepszego sklepu mechanicznego i kupujesz kawalek rurki fi 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 tutaj masz ładnie pokazane jak to się robi za pomocą strzykawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Czyli potrzeba zestawu do odpowietrzania? Na tym filmiku, który cały obejrzałem, gościu miał zwykłą strzykawkę do klamki, ale normalną z zestawu do odpowietrzania. Koszt tego z linka nie jest duży, szczególnie w porównaniu do częściu, które ostatnio kupiłem (tarcze, koła, manetki i zaraz hamulce). Nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 nada się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi