Skocz do zawartości

Problem z Roch Shox Dart2

teod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem zupełnie świeży w temacie amortyzatorów Rock Shox i potrzebuję waszej pomocy. Dwa dni temu nabyłem używany rower wyposażony w Dart'a 2. Niestety amor od zimy poprzedniemu właścicielowi stał. Na pierwszy rzut oka brakowało korka z lewej strony. Pokusiłem się o poszukanie informacji na temat jego demontażu. Strona lewa nie sprawiła mi żadnych problemów i tłumik wyglądał na sprawny. Przy czym nadal nie uginały się lagi. Po zdjęciu prawego korka i poluzowaniu dolnej śruby inbusowej wkręciłem zgodnie z instrukcją dłuższą śrubę i pobijałem by wyciągnąć sprężynę. Niestety ruszyła się tylko 2cm a reszta stoi i już sprężynuje przy uderzeniach. Jakiś pomysł co zrobić dalej? Czy to sprężyna i wilgoć (woda) mogły doprowadzić do zatrzymania całości?

post-188285-0-36626300-1434457080_thumb.jpg

post-188285-0-38150700-1434457081_thumb.jpg

post-188285-0-45002500-1434457082_thumb.jpg

Napisano

Nie bardzo rozumiem co jest nie tak z tego co napisałeś. Patrząc po zdjęciach zastanawia mnie czemu nie rozdzieliłeś górnych goleni od dolnych. Po za tym ten dart chyba nie jest w najlepszym stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...