Sezaj Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Witam, jako, ze mój obecny rower zaczął mnie dość mocno ograniczać postanowiłem go zmienić. Ale z racji małego budżetu skorzystam z części, które w nim mam. Co mam: Kierownica boptravel 780mm Mostek Truvativ Opona Kenda kiniption 26 2.30 Sr syntour (w sumie nawet nie znam modelu, do wymiany w przyszłości bo ma luzy) Koło tył pod vbrake (alexxrimms dh19, dt, novatec ) Przerzutki przod tyl alivio (jeszcze pochodza) Korby alivio i pedaly dartmoor Chcialbym miec pancerne koła (cos jak to jedno co mam teraz), hamulce hydrauliczne, mniejsza rame (teraz mam 21 i ciezko jest cos ciekawego zrobic na niej. Mam 185cm wzrostu i nie wiem jaki rozmiar wybrac. Jezdzilem 19 znajomego i jest o niebo lepiej nawet podczas zwyklej jazdy, nie musze lezec nad kierownicą. Myslalem o 17, ale nie mialem okazji jezdzic takim rowerem.) No i oczywiscie drugą opone, siodelko itp Czy w tym moim kole wystarczy wymienic piastę, zeby wspolpracowalo z tarczowkami? Mam nadzieję, że cos uda sie wykombinowac za te pieniądze. Liczę na pomoc bo gubię sie już w tych wszystkich częściach. Mam po prostu mała wiedzę na ten temat Przepraszam, że polskie znaki czasem sa, czasem nie, ale moj telefon troche się buntuje Części w miare możliwości oczywiście używane.
Anton13 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 żeby przystosować koło musisz zmienić piastę z mocowaniem na tarczę (6 śrub,center lock),hamulce hydrauliczne które mogę polecić to shimano m445 /slx m675/avid elixir 1/3,juicy. Oponkę którą masz z tyłu możesz kupić i na przód a jeśli wolisz inne to crazy bob, Jeśli rower ma być tylko do stuntu to rama 15 nawet chyba o niczym nie zapomniałem ?
Sezaj Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Napisano 15 Czerwca 2015 A nie będę uderzał kolanami o kierownicę na 15?
Anton13 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Powiem ci z mojego doświadczeń jezdziłem na ramach 14 z kołami 24" i na kole śmigałem również na krosach signach ds rama 15" i też jest wygodnie mam gdzieś 180+-cm wzrostu
Sezaj Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Napisano 15 Czerwca 2015 Jaka jest siła hamowania w tych m445 ? Działa to jakos? Bo cena przystępna:)
Anton13 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 na początek wystarczy,chyba że chcesz od razu wejść na wyższy poziom to slx na tył i tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.