bjbravo21 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma rowerami. Są w podobnej cenie i osprzętowo podobne. Mam zamiar szybko śmigać rowerkiem po lesie, skakać na większych korzeniach. Który z nich ma bardziej sportowy charakter?
Cruiser Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Moim zdaniem amorki w tych rowerach nie do końca nadają się do takiej jazdy tym bardziej do skakania ale z dwojga złego wybrał bym chyba ducha z amorkiem ze stajni rock shox niestety z goleniami 28mm.Wszystko zależy od tego ile ważysz tym bardziej że hamuje z przodu tarcza a nie v-brake.
Cruiser Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Ważysz nie dużo ale tarcza obciąża dużo bardziej amorek niż v-ki , poza tym golenie 28mm są dość cienkie nie wiem czy do takiej jazdy się nadają , xcr ma 32mm , będzie na pewno sztywniejszy tylko że nie wiadomo czy pozwoli na taką jazdę , korzenie i ogólnie las to dość wymagający teren a do szybkiej jazdy tak jak mówisz podstawa to hamulce ,opony i amorek.Najlepiej gdyby ktoś wypowiedział się kto używał takich rowerów w taki terenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.