Kirigato Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Witam, biorę się za zakup kasku. Na oku mam http://allegro.pl/kask-rowerowy-kellys-blaze-4k-m-l-58-61cm-wy-0-i4906984631.html . Jest to "dobry" wybór? Rozważałem tez zakup "droższego kasku", głównie dlatego, że ponoć są lżejsze. Pytanie, znacząco? Nie planuję raczej tras dłuższych niż 50km, więc nie wiem, czy warto dopłacać do czegoś bardziej "wypasionego". Jeżeli macie jakieś swoje propozycje to chętnie posłucham, ważna dla mnie kolorystyka: dobrze, żeby miało w sobie coś zielonego, jeżeli to, to bardziej neutralne kolory (czarny, szary, srebny, biały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jest to "dobry" wybór? zasadniczo lepiej, gdyby ten kask był wykonany w technologii imold (tutaj nic o tym nie piszą, więc pewnie te nie jest) ale jeśli przymierzałeś i dobrze leży, to może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirigato Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Czym jest ta technologia imold? Nie umiem wyszukać Nie.. nie przymierzałem Nie mam za bardzo warunków, żeby mierzyć te "wymarzone" kaski, a kask kaskowi ponoć nierówny. Najwyżej będę się bawił w zwroty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Technologia in-mold to trwałe połączenie kolorowego plastiku ze styropianem. Ten kask tego nie ma ale za taką kasę możesz go kupić. Myślę że spokojnie wystarczy. Zresztą jak kupisz za 3-4 lata nowy to nie będzie żal tych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirigato Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Zawsze mogę dopłacić coś do tego in-mold, jaką to w sumie różnicę w praktyce robi? Kask to bardzo ważna część, więc wolę nie oszczędzać. http://allegro.pl/kask-rowerowy-4f-chinook-ksr002-lekki-l-58-61-cm-i5232166519.html - ten wygląda atrakcyjnie, niewiele droższy i ma in-mold technology. Pytanie tylko, czy robi to zauważalną różnicę, na moje dystanse? Kwestia trwałości, wygody czy bezpieczeństwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch1920 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 In-mold odpowiada za połączenie skorupy plastikowej z wnętrzem wykonanym ze styropianu, czyli za bezpieczeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.