Skocz do zawartości

[amortyzator] Lefty XLR Carbon 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mały problem, otóż sprawdzałem/oglądałem dzisiaj mój rowerek w jakim jest stanie: napęd, stan bieżnika, ciśnienie w oponach czy nic nie dostało luzu itd i zauważyłem na dolnej ladze mojego lefty'ego że ma pionowe rysy wychodzące spod uszczelki długości około 4cm od strony dolnej rury przedniego trójkąta, a od strony tarczy coś jakby wytarcie powłoki wielkości odcisku palca, może trochę większe. I szczerze mówiąc nie wiem co się dzieje bo amortyzator ma dopiero 516km przebiegu (od nowości) macie jakieś pomysły od czego to może być??? Jest możliwe że po tak znikomym przebiegu dostał się pod uszczelkę jakiś syf  i już tak mi zdewastował goleń? Rysy są wyczuwalne pod paznokciem, przetarcie nie. Czy będę musiał wymienić całą dolną lagę czy wystarczy wymiana uszczelek plus czyszczenie w środku?

Pojadę z nim dzisiaj na serwis, zobaczymy co stwierdzą po jego rozebraniu... ale jestem w szoku że po tak krótkim czasie użytkowania(dokładnie od 9 maja, tego roku na nim jeżdżę) jest taki error...

A tak na marginesie, czy idzie dostać samą dolną lagę? I ile taka kosztuje u nas? Jak szukałem na necie to znalazłem w stanach do starszego modelu za 240 dolców...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...