Gość Kasia Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Spodobał mi się rower. Mam 164 cm wzrostu, ma on on ramę 18 i koła 26. Posiada przerzutki Sunrun. Czy są one dobre? Czy lepiej szukać czegoś innego? RAMA stalowa 18" KOŁA 26 caliILOŚĆ BIEGÓW 18 MECHANIZM KORBOWY 3-rzędowy stalowyPRZERZUTKI SunrunMANETKI Revoshift MANETKI HAMULCA aluminiowe HAMULEC PRZÓD V-brake stalowy HAMULEC TYŁ V-brake stalowy KIEROWNICA stalowa profilowana SIODŁO profilowaneFELGI stożkowe aluminiowe
Marcin9 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Co to za rower? Z marketu ? Jeśli tak to Szkoda kasy na złom
Classified Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 To złom, a przerzutki to chińskie guano, podróba Shimano. Suntrun podrabia między innymi grupę SIS i Tourney. Smutne, ale prawdziwe. Sam zauważyłeś, ile w tym opisie roweru jest ogólników. Zamiast modeli i marek podzespołów teksty pt "kierownica stalowa profilowana". A wiec składak z części no name. Odpuśc sobie, bo takie rowery to nie rowery a złom w który będziesz inwestował cały czas a zaden powazny serwis rowerowy nawet cię z nim nie wpuści przez drzwi. Czemu? Bo wyregulowanie tego graniczy z cudem, śruby i gwinty są niestandardowe wymyślone przez producenta, a części tak marnej jakości że szkoda nawet je naprawiać, i tak się rozlecą.
Mod Team safian Napisano 16 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2015 Hej, rzuć okiem na ten temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostrzezenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/ Z Twojego opisu wynika, że to rower marketowy a niestety mimo niskiej ceny i być może atrakcyjnego wyglądu taki rower do niczego się nie nadaje i nawet przy bardzo małym użyciu po prostu szybko się zużyje i nie będzie dawał radości z jazdy Co do przerzutek to j/w - najtańszy sprzęt, który szybko się zużyje i pewnie od nowości ma luzy, które dodatkowo pogarszają działanie tego cuda. Swoją drogą rama 18" przy wzroście 164 to zdecydowanie za dużo.
Pytanie
Gość Kasia
Spodobał mi się rower. Mam 164 cm wzrostu, ma on on ramę 18 i koła 26. Posiada przerzutki Sunrun. Czy są one dobre? Czy lepiej szukać czegoś innego?
RAMA stalowa 18"KOŁA 26 cali
ILOŚĆ BIEGÓW 18
MECHANIZM KORBOWY 3-rzędowy stalowy
PRZERZUTKI Sunrun
MANETKI Revoshift
MANETKI HAMULCA aluminiowe
HAMULEC PRZÓD V-brake stalowy HAMULEC TYŁ V-brake stalowy
KIEROWNICA stalowa profilowana
SIODŁO profilowane
FELGI stożkowe aluminiowe
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.