Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

SKRADZIONO ROWER!
Witam,

W dniu 11/06/2015 jakiś amator cudzej własności "pożyczył" sobie z Kopernika 67/69 (Łódź) mój rower.

Specialized P1 AM, kolor jak na zdjęciach (jedno poglądowe, drugie przedstawia mój rower).

Cechy charakterystyczne:
- rama 24 cale więc raczej mało popularny rozmiar
- obuty w opony Schwalbe Table Top
- znaki charakterystyczne na ramie i główce (nie będę na razie zdradzał jakie)

post-132030-0-82765500-1434389084_thumb.jpg

post-132030-0-49657600-1434389090_thumb.jpg

Jeśli ktoś widział proszę o info tutaj lub tel: 501-762-542

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Grande
Napisano

Współczucie, w Łodzi złodziejstwo się szerzy, że szkoda gadać. Szczerze to trochę Ci się dziwię, że zostawiłeś Speca bez opieki. Chyba nadeszły już czasy, że bez namierzania GPS ukrytego w rowerze nie ma co go zostawiać na zewnątrz. Nadajniki GPS z tego co wiem uaktywniają się na ruch, więc jakby ktoś zaczał grzebać przy rowerze ew. nim jechać, dostajesz o tym powiadomienie i masz mapkę trasy.

Napisano

Złudne poczucie bezpieczeństwa rozleniwiło... i takie są opłakane skutki. Największy wku... nerwa mam na to, że przed sezonem włożyłem ponad 500zł wymieniając kupe części na nowe a zdążyłem przelecieć się całe dwa razy. :/
Patent z GPS całkiem fajny ale... ile taka zabawa kosztuje?

Napisano

W tej cenie kupisz dobry u-lock.

ale jako drugie "zabezpieczenie" do drogiego roweru...

z drugiej strony, na razie lokalizatory znalazłem w trzech wersjach:

- wkręcany w mostek kierownicy

- tylna lampka

- breloczek

przypuszczam, że jak ktoś "zawodowo" kradnie rowery to dokładnie wie, czego i gdzie ma szukać. Niestety rower to nie auto, gdzie można gps dobrze ukryć.

Napisano

Jeśłi rower jest za kilka worków złota to warto zainwestować w jedno i drugie a lokalizator można jakoś skamuflować (przynajmniej teoretycznie).

Napisano

mimo, że nie mam roweru za kilka worów złota (ale bardzo go lubię), to sam się na lokalizatorem zastanawiam. Na pewno nie zaszkodzi a może bardzo pomóc w odnalezieniu roweru.

Na razie jednak zakupiłem właśnie ulocka. Gps już raczej na przyszły sezon :(

Napisano

no właśnie, ciężko schować :(

a rower to nie samochód, nie ma zbyt wielu schowków. Ja niestety nie znalazłem jeszcze mniejszych lokalizatorów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...