Skocz do zawartości

[Pedał] Zaślepka osi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Ostatnio odkręcałem pedały w celu nasmarowania ich i ich gwintów i po walce się udało ale do rzeczy. Zaślepka w lewym pedale poszła bez problemu ale w prawym ze śruby imbusowej zrobiła się okrągła...no to wiadomo śruba nie przeżyła...Myślę sobie pójdę do sklepu to dokupię, jakież było moje zdziwienie gdy pytam "fachowca" ...czy takową zaślepkę dostanę a on, że pierwszy raz na oczy widzi...no po prostu magia bez tajemnic...Problem w tym że jazda z odsłoniętym łożyskiem raczej mu nie służy. I tu jest problem co z tym fantem zrobić...Można by jakimś plastikiem to zakryć...albo w zwykłej śrubie zrobić otwór i wtedy...sam nie wiem... Zarzucam fotkę tej śruby.

14773850f8f68345m.jpg

PS. Nie wiem czy to dobry dział ale jeśli nie proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam!

Napisano

Wsadź kawałek okrągłej gumy o grubości powiedzmy 3mm. Gumę nawet wkręcisz, nie powinna wypadać. 

Też miałem podobne zdarzenie, ale moja zaślepka była wciskana i się zgubiła sama. Wsadziłem taką grubą gumę i śmigam.

PS. Nie miałeś problemu z kontra łożysk?

Napisano

Dzięki za pomysł! Z kontrą nie miałem problemu tylko ta zaślepka się wyrobiła i uległa zniszczeniu przy jej odręceniu...8mm imbus nabiłem na 6mm ^^ oj było przy tym "zabawy".

Tapnięte z tapatalka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...