Skocz do zawartości

[Hamulce] przesiadka z shimano m445

konrad9100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Od jakiegoś miesiąca szukam hamulców. Po przeczytaniu sporej ilości tematów zdecydowałem się na zakup shimano m615. Chciałbym wydać max. 350zł ale w sezonie ciężko kupić w tej cenie. A dziś na forum pojawił się avid elixir 3 za 300zł czy te avidy będą równie dobre co deore 615?

Waże 90kg + syn 15kg.

Jeżdze rowerem wszędzie do pracy oraz teren raidy, błoto, zjazdy w bieszczadach.

Ktoś może mi podpowie czy je brać?

Ja kupilem od goscia z Kielc M675 za 400zl, nowki, z paragonem z bajkszopu, takze gwarancja normalnie obowiazuje.

Kupil je wtedy co byly w promocji, za 389zl i teraz sprzedaje, wczesniej mial wystawione za 499zl ale nikt nie chcial kupic, teraz widze ze sprzedaje po kosztach.

Tutaj tez masz fajne Deorki:

http://allegro.pl/shimano-deore-br-m596-hamulce-tarczowe-i5452412131.html

Ponegocjuj cene, i zmiescisz sie w budzecie, a to pratykcznie taki sam hamulec co M615.

Prosze:

http://olx.pl/oferta/hamulce-hydrauliczne-shimano-deore-slx-675-hayes-avid-615-xt-CID767-IDarTOd.html

Tutaj tez masz jego numer bo nie ma w ogloszeniu:

505363334.

Warto doplacic, tym bardziej ze nie ma nic w tej cenie. Jezdzilem wczesniej na M596, M665, i teraz na M675 i na klockach zywicznych jest roznica, poza tym do M675 bedziesz mogl zalozyc klocki z radiatorem, a to dobra sprawa :)

Tak tak. Widziałem ale pewnie poczeka to do zimy :-P chyba że będe miał przestój z wiązany z awarią. Dzięki za pomoc.

Ty jesteś z kielc nie pomógł byś mi z tym skracaniem w dogodnym dla ciebie terminie ?[emoji3]

A mam jeszcze pytanie co do avidów nikt nic złego o nich nie pisze a mimo wszystko nikt nie poleca. Czemu?

Niestety ale do Kielc mam 100km, a na razie sie nie wybieram, chaba ze wpadniesz do mnie to Ci to zrobie ;)))). Skracanie to nic trudnego, wiecej problemu mialbys z odpowietrzaniem, wszystko moge Ci wytlumaczyc. Masz tez fajny serwis CKBikeshop, zadzwon zapytaj ile krzyknie Ci za skrocenie.

Jesli chodzi o Avidy to one pracuja na plynie hamulcowym DOT, ktory jest bardzo nie mily dla uszczelek, ktore lubia platac figle, dlatego tak sie przyjelo ze Avid teoretycznie jest gorszy. Plusem za to jest to ze w zime przy ujemnych temperaturach nie zmienia swoich wlasciwosci i normalnie dziala a olej w Shimano potrafi odmowic posluszenstwa i hamulec puchnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...