bomomalilu Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Witam serdecznie Szukam dużego rozmiaru butów spd, jak na razie bez sukcesów, dlatego postanowiłem poszukać rady tutaj. Sprawa wygląda następująco: Jedyne co na razie mierzyłem to Shimano w rozmiarze 50, są niestety za małe. Według ichniej rozmiarówki pasują na stopę do 31.3cm, ja natomiast mam stopę w rozmiarze 32cm. Oferta internetowa polskich dostawców kończy się na r.50 dlatego nawet nie zamawiam do przymiarki. Słyszałem, że SIDI robi większe rozmiary, ale próżno chyba ich szukać w Polsce. Czy możecie polecić mi jakiś sklep zagraniczny, gdzie jest szansa na takie rozmiary? Czy jestem skazany na jeżdżenie na platformach do końca świata? Dzięki za rady - pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Shimano zawyża rozmiary. Ja noszę normalne obuwie 45/46, a spd shimano musiałem kupić 48. Sprawdź długości wkładek u innych producentów a nie patrz na rozmiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bomomalilu Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 wiem co to rozmiar wkładki i sprawdzam wg tego parametru buty, moje pytania dotyczyły innych spraw, także niezbyt praktyczny ten twój post szanowny kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Skoro piszesz o tym, że rozmiary kończą się na 50, to logiczne wydawało mi się, że nie sugerujesz się długością wkładki tylko rozmiarem właśnie. Na przyszłość szanowny kolega pisze jaśniej to nie będzie takich bardzo "niepraktycznych" odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bomomalilu Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 No dobra, moje niedopatrzenie. Szukam butów z wkładką 32cm, od tygodnia przeglądam neta i po prostu totalnie nic w tym rozmiarze w kraju nie ma! Pisałem do czołówki internetowych sprzedawców, przeglądałem ebay'a - po prostu zero... We wcześniejszych wątkach ludziska pisali, że coś tam można było z 2-3 lata temu wynaleźć. To mnie właśnie zastanawia, że w dobie rowerowego poruszenia rynek jest tak ograniczony. Przecież rozmiary w okolicach 50 u ludzi mających ponad 190 wzrostu to standard... Jestem załamany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxdanish Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Nie przesadzaj z tym standardem Jedną osobę znam która ma but 50 i wyżej a obracam się w światku osób wysokich Sam mam 198 i rozmiar 47 przy tym. Ale fakt rynek rowerowy kuleje jeśli chodzi o ciuchy, buty czy tez nawet sam sprzęt rowerowy dla osób wysokich. EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bomomalilu Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 buty do wszelkich innych dyscyplin, włączając w to naprawdę rubieże (posiadam buty do sqush'a w rozmiarze 51) można bez większego problemu znaleźć w necie... co ciekawe na amerykańskim ebayu można znaleźć sidi w rozmiarze ponad 50, tylko ta nasza europa niepoprawna politycznie w dziedzinie butów spd.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 17 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Czy możecie polecić mi jakiś sklep zagraniczny, gdzie jest szansa na takie rozmiary? Na przykład CRC.Tu dostępne buty MTB w rozmiarze 50. Mają też większe. Poszukaj też na wiggle i EvansCycles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.