Skocz do zawartości

[buty] Duże rozmiary obuwia SPD

bomomalilu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Szukam dużego rozmiaru butów spd, jak na razie bez sukcesów, dlatego postanowiłem poszukać rady tutaj. Sprawa wygląda następująco:

Jedyne co na razie mierzyłem to Shimano w rozmiarze 50, są niestety za małe. Według ichniej rozmiarówki pasują na stopę do 31.3cm, ja natomiast mam stopę w rozmiarze 32cm. Oferta internetowa polskich dostawców kończy się na r.50 dlatego nawet nie zamawiam do przymiarki. Słyszałem, że SIDI robi większe rozmiary, ale próżno chyba ich szukać w Polsce.

Czy możecie polecić mi jakiś sklep zagraniczny, gdzie jest szansa na takie rozmiary? Czy jestem skazany na jeżdżenie na platformach do końca świata? :P:D

Dzięki za rady - pozdrawiam

Paweł

No dobra, moje niedopatrzenie. Szukam butów z wkładką 32cm, od tygodnia przeglądam neta i po prostu totalnie nic w tym rozmiarze w kraju nie ma! Pisałem do czołówki internetowych sprzedawców, przeglądałem ebay'a - po prostu zero... We wcześniejszych wątkach ludziska pisali, że coś tam można było z 2-3 lata temu wynaleźć. To mnie właśnie zastanawia, że w dobie rowerowego poruszenia rynek jest tak ograniczony. Przecież rozmiary w okolicach 50 u ludzi mających ponad 190 wzrostu to standard... Jestem załamany...

Nie przesadzaj z tym standardem :) Jedną osobę znam która ma but 50 i wyżej a obracam się w światku osób wysokich :) Sam mam 198 i rozmiar 47 przy tym.

Ale fakt rynek rowerowy kuleje jeśli chodzi o ciuchy, buty czy tez nawet sam sprzęt rowerowy dla osób wysokich. EOT

buty do wszelkich innych dyscyplin, włączając w to naprawdę rubieże (posiadam buty do sqush'a w rozmiarze 51) można bez większego problemu znaleźć w necie... co ciekawe na amerykańskim ebayu można znaleźć sidi w rozmiarze ponad 50, tylko ta nasza europa niepoprawna politycznie w dziedzinie butów spd....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...