bart1500 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dobra. Jadę za chwilę do sklepu. Przymierze ramy. I jak wrócę to zamawiam. Odezwę się wieczorem. http://allegro.pl/remiro-viper-cross-line-full-alivio-men-nex-2015-i5434203118.html A coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 W zasadzie ok - różni się tylko tym, że ma blokadę mechaniczną, a ERIES hydrauliczną. Mechanicznej nie da się zamknąć pod obciążeniem, czyli jak siedzisz na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1500 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Blokada czego? Hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Amortyzatora. Nie wiem do czego miałaby służyć blokada hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1500 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Dlatego piszę, że laik. Na moim miejscu co byś wybrał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 mechanicznej nie da się zamknąć pod obciążeniem, czyli jak siedzisz na rowerze. Da się. Wygodne to nie jest, ale jak najbardziej możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Spoko Jak pojeździsz to zobaczysz co do czego i dlaczego lepiej mieć Ja bym wziął tego z blokadą hydrauliczną, bo możesz zablokować kiedy tylko chcesz nawet nie zwalniając, a do tego działa to też jak płynna regulacja twardości - zaciągasz do połowy i robi się twardo. Mechaniczna blokada to po prostu przełącznik 0/1, który można wrzucić tylko na postoju. A blokada jest po to, żeby rower się nie bujał gdy jedziesz po równym pod górkę - część siły z pedałowania marnuje się na wciskanie amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1500 Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Okej. Przymierzałem ramę i 21 jest ok. Pi powrocie do domu zamawiam Eries. Okej! Zamówiony. Pewnie dojdzie w poniedziałek Dziękuję wszystkim za porady. Napiszę jak dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minutnik Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 185cm wzrostu i 85cm od podłogi do jajek? Coś to nie halo to ja mam 175cm i do jajek 82cm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1500 Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Może moja miara oszukuje. Albo ładnie Ci zwisają. http://www.forumrowerowe.org/topic/90215-rama-jak-dobrac-rozmiar-ramy/page-134 Każdy ma różne rozmiary. http://www.forumrowerowe.org/topic/90215-rama-jak-dobrac-rozmiar-ramy/page-134 Każdy ma różne rozmiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Ja mam 185 cm wzrostu i nogę 85 cm podobnie jak autor, więc to żadna anomalia anatomiczna Rower MTB mam 19', crossa miałem 21', a przy przymiarkach do szosy wg nogi wychodzi mi mniejsza rama niż wg wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1500 Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Rower doszedł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.