Skocz do zawartości

[Łódź] tani sklep rowerowy

froggio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mogę torszkę napisać o sklepach w łodzi bo już chyba wszystkie ''zaliczyłem'' ew. moi znajomi :glare:

Piasta - sklep,serwis kiczowaty,ceny zazwyczaj niezbyt dobre i jakos zawsze ciezko było się z nimi dogadać co do jakiegos rabatu czy cos:) Jedyna zaleta ze mają troche czesci accenta i innych których za bardzo nei ma w innych sklepach.

Dynamo (Kilińskiego)- ceny części i serwisu takie sobie zawsze mozna troche urwać jednak wyboru za dużego nie mamy..

FRshop (Franciszkanska)- sklepik ze srednimi cenami jednak mozna dostać spore rabaty i ceny są wtedy naprawdę bardzo dobre, głownie mają sprzęt do cięzszego katowania.

Frshop2 (Franciszkanska) - jest to drugi sklepik z częsciami raczej do XC itd. Ceny też srednie czasami nawet wysokie ale dają sporo rabatu jak się troche u nich kupuje ja np. za kasstete 5.0 ktora u nich kosztuje normalnie 79zł zaplaciłem 55zł (zakupy o wartosci 300zl) i tak na każdą cześci.

Wojwar rowery czy coś takiego na killińskiego chyba cos kolo 120-140 ceny b.rózne czasami oplaca się coś kupić jednak serwis zupełnie odradzam - mi serwali gwint w mufie i nawet się nie przyznali poza tym wciskali kit ze trzeba wymienić przedniego lx bo przerzutka ma niby luzy itd (nei chciala wrzucać biegow) a po prostu źle załozyli korbe bo miala strasze bicie(nowa)

Piotrkowaska 20-30 - sklep z rowerami gt i częściami ogolnie ceny spore i jak dla mnei sprzedawcy z małą wiedzą..

Scott - teraqz przeniesiony w brame na placu wolności. Dla mnie dno chociaz teraz mają troche przecen i może opłaca się coś jeszcze kupic.. przed przeceną ceny masakryczne. Z gosciem z kitką lepiej nie rozmawiać bo ma jakies jazdy :lol:

Piasta - sklep,serwis kiczowaty,ceny zazwyczaj niezbyt dobre i jakos zawsze ciezko było się z nimi dogadać co do jakiegos rabatu czy cos:) Jedyna zaleta ze mają troche czesci accenta i innych których za bardzo nei ma w innych sklepach.

A cały czas myślałem , że na dobry sklep natrafiłem.

Wszystkie objechałem w każdym z nich troche pierdół kupowałem i nie tylko w tych.

Jesli chodzi o serwis to polecę Frshop-y ( w sumei dobrze zaplatają koła podobno mają certyfikat DT czy cóś) oraz Dynamo. Zupełnei odradzam małe sklepiki gdzie niestety czesto mają pojęcie jak serwisowac marketowce..

Jesli chodzi o kupowanei czesci to mozna to wszedzie robić gdzie sie tanio wyrwie, jednak i tak jestem zwolennikiem kupiwania przez neta chyba że cena w sklepie stacjonarnym jest bardzo podobna.

Nei wiem jak wygląda sprawa serwisu w sklepie na piotrkowskiej gdzie mają rowery GT chociaż za montaż sterów chcieli 40zł :lol: . Mały sklepiek obok Dynamo jest nie lepszy raz poluzowała mi się korba a nie miałem imbusa to wpadłem do sklepu koleś owszem dał mi klucz abym sobie sam przykrecił a przy okazji kazał sobie zapłacić za to 5zł :035: Pytając się o cenę montażu sterów i amorka to powiedziałżę jeśli nei bedzie żadnych problemów(nie wiem o co mu chodziło to 50zł) dla porównania kupując w Frshopie stery tiogi acc1 za 145zł za montaż sterów,amora, przycięcie rury sterowej i planowanie główki ramy zapłaciełem łącznie 150zł :wink:

• Mod Team

Jeżeli chodzi o obsługę klienta, fajną atmosferę w sklepie, rabaty to najlepiej pod tym względem wypada FR-Shop. Tam chłopaki jeżdża na rowerach i wiedzą co komu doradzić i ogólnie wychodzi im to całkiem nieźle. Ceny tam są trochę spore np. do Piasty, ale jak kupisz więcej rzeczy to spokojnie otrzymujesz rabat i wtedy piasta wymięka lub inne łódzkie sklepy rowerowe. Też kupowałem w innych sklepach, ale tam nie jest już tak fajnie jak na Franciszkańskiej :D

• 11 miesięcy temu...

nie wiem jak wczoraj, ale od poniedziałku do czwartku warsztat był zamknięty,a na bramie widniała kartka "z powodu wypadku warsztat w dniu 23-07 nieczynny", w czwartek była informacja "z powodu choroby warsztat nieczynny, w pilnych sprawach tel....."

Ja polecam sklep o którym pisała Pati czyli ten na brukowej. Ceny naprawde ok, a i sprzedawca bardzo sympatyczny. Na retkini na armi krajowej są 2 sklepiki, też całkiem fajne. Jeden to Giant (ceny troche wyższe), a drugi to korba (tu bardziej serwis niż sklep). Wojardy zarówno te na kilińskiego jak i na retkini (Kostki Napierskiego?) - żal i rozpacz. Piotrkowska 22 - ceny normalne, katalogowe ale dogadac sie nawet mozna przy większych cenach. Jest jeszcze kilka fajnych sklepików ale niestety nie pamiętam nazw ulic. Jak sobie przypomne to napisze.

Ja natomiast polecę sklep na Rzgowskiej 33. Trafiłem do nich przez ich stronę www, na której była informacja o rabatach.

Gościu był lekko zdziwiony, że wspomniałem coś o rabacie o stronie ale za swojego krossa dałem 10% mniej. Jeszcze jedno starszy pan za ladą ma trochę specyficzne poczucie humoru:).

Ja natomiast polecam sklep na Rzgowskiej 145, "Roweromaniak". Facet tam jest naprawdę ok, można z nim pogadać trochę o częściach, jak się nad czymś zastanawiam to zawsze coś doradzi, jest w stanie zamówić różne rzeczy. Co najważniejsze ceny są dobre, a przy większych zawsze dostaję jakieś zniżki. Polecam, naprawdę super ;)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

To ja może odświeżę ten temat jako moje przywitanie na tym forum :P

Swego czasu robiłem zakupy w sklepie/serwisie na Lutomierskiej przy Komendzie. Chłopaki cośtam zawsze podpowiedzieli, ceny porównywalne zakupem na allegro [po doliczeniu wysyłki]. Chociaż jak zaproponowałem kiedyś rabat dla prawie stałego klienta w postaci dorzucenia do zakupów śruby do haka [wartość: 2zł] to spotkałem się tylko ze zdziwieniem sprzedawcy B)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

polecam sklep na Kilińskiego 104. Facet baaardzo życzliwy - nawet dla upierdliwych klientów czego byłem świadkiem. Doskonale doradza i proponuje , w wolnej chwili naprawił mi manetke od sram7 za co zapłaciłem prawie śmieszna kaskę . Ja polecam ! :P

• 1 rok później...
  • Mod Team

Unibike są na pewno do kupienia na Franciszkańskiej 53 i na Puszkina 82. Krossów chyba nie ma nigdzie do kupienia na łódzkim rynku. Najbliżej Łodzi rowery firmy Kross znajdziesz w Tomaszowie Mazowieckim na ulicy Barlickiego 35

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...