Skocz do zawartości

[buty] pierwsze buty spd

pupcuszak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Ostatnimi czasy pojeździłem chwilkę na tak zwanych "noskach" i strasznie mi się to spodobało z czego wynika mój następny krok - SPD.

Jeżeli chodzi o pedały to mam dwa typu - albo 520 albo XT . Teraz mam pytanie odnośnie butów - nie chce wydać fortuny ale równie dobrze nie chce butów które padną po jednym sezonie . Ważę ok 100kg (jeżeli to ważne) i jeżdżę można śmiało powiedzieć 60 % asfalt i 40% las ;) Budżet na buty to powiedzmy 250zł. 

Dziękuję za pomoc ;)

Jak nie będziesz tyrał butów w błocie czyli generalnie trudnym terenie to i Shimano na rzepy wytrzymają wszystko. A jak będziesz tyrał te same buty z klamrą to jak to często bywa klamra zostanie a butów już nie będzie. Tyle w temacie wytrzymałości i liczeniu, że but na klamrę jest niezniszczalny.

Witam,

ja zakupiłem buty M065 w bardzo dobrej cenie i jestem mega zadowolony, pomimo wyłącznie 2 rzepów wszystko trzyma dobrze i jeździ się komfortowo wraz z pedałami 520

Co najważniejsze cena butów jest niska

W razie uszkodzenia rzepa , bo też o tym myslałem, to wstawienie (wszycie) u szewca nowych koszt niewielki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...