pupcuszak Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Witam ! Ostatnimi czasy pojeździłem chwilkę na tak zwanych "noskach" i strasznie mi się to spodobało z czego wynika mój następny krok - SPD. Jeżeli chodzi o pedały to mam dwa typu - albo 520 albo XT . Teraz mam pytanie odnośnie butów - nie chce wydać fortuny ale równie dobrze nie chce butów które padną po jednym sezonie . Ważę ok 100kg (jeżeli to ważne) i jeżdżę można śmiało powiedzieć 60 % asfalt i 40% las Budżet na buty to powiedzmy 250zł. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 w lidl`u były przyzwoite buty za 99 zł, nie rozpadają sie po jednym sezonie lub shimano md64 lub ew wersję z klamrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Shimano SH M089 i pedały 520. Trochę buty przekraczają Twój budżet ale chcesz buty nie na jeden sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupcuszak Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Zgadza się , na ale lepiej dołożyć te 50 zł powiedzmy niż po 1 sezonie wyłożyć znowu 250 Edit: A jak wypadają XC31 ?? Wiem że są bez klamry ale może nie są takie złe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Poleciłem buty z klamrą. Możesz kupić z rzepami ale na pewno żywot zapięcia obuwia będzie krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupcuszak Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Okej Rozumiem, zależy mi na tym aby były wytrzymałe A czy jest sens brać pod uwagę inne firmy niż Shimano w tym zakresie cenowym powiedzmy do 300zl ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Jak nie będziesz tyrał butów w błocie czyli generalnie trudnym terenie to i Shimano na rzepy wytrzymają wszystko. A jak będziesz tyrał te same buty z klamrą to jak to często bywa klamra zostanie a butów już nie będzie. Tyle w temacie wytrzymałości i liczeniu, że but na klamrę jest niezniszczalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupcuszak Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Okej ;)czyli butki na rzepy nie są takie złe jak o nich mówią niektórzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 No to jako wyjątek napiszę, że te nieśmiertelne klamry rozleciały mi się w nowych m163 po niespełna trzech miesiącach. Nie ma więc reguły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funar Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, ja zakupiłem buty M065 w bardzo dobrej cenie i jestem mega zadowolony, pomimo wyłącznie 2 rzepów wszystko trzyma dobrze i jeździ się komfortowo wraz z pedałami 520 Co najważniejsze cena butów jest niska W razie uszkodzenia rzepa , bo też o tym myslałem, to wstawienie (wszycie) u szewca nowych koszt niewielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupcuszak Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 No to o butach już coś wiem A teraz jeszcze szybkie pytanie m520 czy m530 ?? Platforma pomaga czy jest totalnie zbędna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrojek Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Mi przeszkadzała.Jakos dziwnie pod podeszwą buta bylo. Zmieniłem na 520 i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.