walek809 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Witam mam problem z ciągle luzującą się manetka przerzutki tylnej . Rozkręciłem obudowę i znalazłem przyczyne urwane były dwa z trzech zabezpieczeń kontrujących nakrętkę by sie nie odkręcała . Macie jakieś patenty może na to lub gdzie moge kupić taką część jak na focie . Bo już zaczyna mnie drażnić ciągłe dokręcanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Najprościej przykręć nakrętkę na klej (locktite). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walek809 Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Tez o tym myślałem bo mam taki klej ale co jak będę potrzebował odkręcić. Jakies inne patenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Klej anaerobowy umożliwia odkręcenie. Jeżeli Loctite "czerwony" to po prostu zaaplikuj mniejszą ilość.. Ew. dorób taką podkładkę. Fragment blachy w kształcie prostokąta nawierć pod średnicę pasującą do śruby. Wystające element "skrzydełka" dognij w kierunku nakrętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.