ggooffuuss Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 Witam mam problem z doborem odpowiedniej sprężyny do mojego dampera. Im więcej szukam tym mniej wiem. Posiadam kone stinky 2004 (pomarańczowa) damper 5-th element dł. montażowa 216mm, moja waga w "pelnej gotowości" 85-90kg. To mój pierwszy ful z przodu mam 3 blaty, widelec skok- 170mm. Mam zamiar trochę się powspinać. Z góry wielkie dzięki za pomoc.
severian Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 To powinno zawęzić poszukiwania http://www.tftuned.com/spring-calculator
ggooffuuss Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Napisano 15 Czerwca 2015 Ta strona nie pomaga... Translator tłumaczy w niezrozumiały sposób.. :/ W ogłoszeniach podawane są różne parametry, np. 600lbs 2,5' poczym znajduje to samo tylko że 3.00. Długość sprężyny podawana jest sporadycznie średnica również. Na jakiej podstawie oszacować czy ta konkretna sprężyna będzie fizycznie pasowała do mojego amortyzatora a jak już będzie to jeszcze żeby dobrać pod wagę..? :/
severian Napisano 17 Czerwca 2015 Napisano 17 Czerwca 2015 Chyba nie Tutaj mało kto jeździ z kilkukilogramową sprężyną. Spróbuj choćby na DH-zone.com. Zresztą wątpię byś trafił za pierwszym razem z twardością sprężyny. Aha,musisz jeszcze wiedzieć ile wynosi skok tłoka bo widzę,że przy tej długości może być różnie.
ggooffuuss Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Napisano 17 Czerwca 2015 Spodziewam się że nie będzie łatwo trafić.. ale nie chciałbym mocno przeszczelić..
Ilia Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Możesz spytać się w Harfie, Myślę, że tam znajdzie się ktoś kto na tym się zna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.